Receptúry Receptúry

Celozrnný croissant VitalPro CL

Jedinečný celozrnný croissant, ktorý ľahko naplníte na slano ale aj na sladko. Ideálna alternatíva ku klasickému croissantu.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 90 % VitalPro CL zmes
15 % Nordix croissant 15
10 % pšeničná múka T 512
15 % cukor kryštál
8 % čerstvé droždie
5 % rastlinný olej
5 % maslo
42 % voda cca
Na prevaľovanie: 48 % Zeelandia margarín ťažný-pláty
Dozdobenie: 5 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Miešanie: 3 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 22 – 24 ° C. Čas zrenia cesta: 15 – 20 minút.

Prekladáme margarínom 3 x 3, s krátkym odležaním v chlade. Finálny plát o hrúbke cca 4 mm, vykrojíme trojuholníky a stočíme. Výrobky dáme do kysiarne nakysnúť. Po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme.

Kysnutie: 40 – 50 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.

Pečenie:
I. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 180 °C, bez pary, zatvorený odťah, 13 minút,
III. 180 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

1 ks po upečení á 100 g.

Celozrnný croissant VitalPro CL