

Celozrnný croissant VitalPro CL
Celozrnný croissant VitalPro CL
Jedinečný celozrnný croissant, ktorý ľahko naplníte na slano ale aj na sladko. Ideálna alternatíva ku klasickému croissantu.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 90 | % | VitalPro CL zmes |
15 | % | Nordix croissant 15 | |
10 | % | pšeničná múka T 512 | |
15 | % | cukor kryštál | |
8 | % | čerstvé droždie | |
5 | % | rastlinný olej | |
5 | % | maslo | |
42 | % | voda cca | |
Na prevaľovanie: | 48 | % | Zeelandia margarín ťažný-pláty |
Dozdobenie: | 5 | % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Miešanie: 3 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 22 – 24 ° C. Čas zrenia cesta: 15 – 20 minút.
Prekladáme margarínom 3 x 3, s krátkym odležaním v chlade. Finálny plát o hrúbke cca 4 mm, vykrojíme trojuholníky a stočíme. Výrobky dáme do kysiarne nakysnúť. Po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme.
Kysnutie: 40 – 50 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.
Pečenie:
I. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 180 °C, bez pary, zatvorený odťah, 13 minút,
III. 180 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
1 ks po upečení á 100 g.
