Receptúry Receptúry

Celozrnný pagáčik VitalPro CL so slivkovým lekvárom

Z VitalPro CL zmesi jednoducho pripravíte aj chutné celozrnné tyčinky alebo pagáčiky. Dokonca aj sladké aplikácie.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 90 % VitalPro CL zmes
10 % pšeničná múka T 512
1 % Lactorex originál
5 % cukor kryštál
8 % čerstvé droždie
5 % rastlinný olej
30 % bravčové oškvarky mleté
20 % bravčová masť škvarená
45 % voda cca
Náplń: 50 % Slivkový lekvár Industry s jablkami
Dozdobenie: 5 % Plnka orechová Premium

Technologický postup

Miešanie: 3 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 27 – 29 ° C. Čas zrenia cesta: 15 – 20 minút.

Prekladáme s oškvarkami 3 x 3, s krátkym odležaním v chlade. Finálny plát o hrúbke cca 7 mm, vykrojíme kolieska o rozmere 50 mm a naplníme s lekvárom. Výrobky dáme do kysiarne nakysnúť. Po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a posypeme so suchou orechovou náplňou a upečieme.

Kysnutie: 40 – 50 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.

Pečenie:
I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 200 °C, bez pary, po 2 minútach otvoriť odťah, 10 minút,
III. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

1 ks po upečení cca 30 g.

Celozrnný pagáčik VitalPro CL so slivkovým lekvárom