Receptúry Receptúry

Slané pečivo VitalPro CL

Z VitalPro CL zmesi jednoducho pripravíte aj chutné celozrnné tyčinky alebo pagáčiky. Dokonca aj sladké aplikácie.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 90 % VitalPro CL zmes
15 % Nordix croissant 15
10 % pšeničná múka T 512
3 % cukor kryštál
8 % čerstvé droždie
5 % rastlinný olej
47 % voda cca
Na prevaľovanie: 42 % Zeelandia margarín ťažný-pláty
Dozdobenie: 5 % rasca
2 % dekoračná soľ

Technologický postup

Miešanie: 3 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 27 – 29 ° C. Čas zrenia cesta: 15 – 20 minút.

Prekladáme ťažným margarínom, 3x3, s krátkym odležaním v chlade. Finálny plát o hrúbke cca 30 mm, vykrojíme obdĺžniky o rozmere 3 x 10 cm, narežeme v strede a 2x preložíme. Výrobky dáme do kysiarne nakysnúť. Po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme.

Kysnutie: 40 – 50 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.

Pečenie:
I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 180 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
III. 180 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

navážka na 1 ks je 34 g - po upečení 28 g.

Slané pečivo VitalPro CL