

Slané pečivo VitalPro CL
Slané pečivo VitalPro CL
Z VitalPro CL zmesi jednoducho pripravíte aj chutné celozrnné tyčinky alebo pagáčiky. Dokonca aj sladké aplikácie.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 90 | % | VitalPro CL zmes |
15 | % | Nordix croissant 15 | |
10 | % | pšeničná múka T 512 | |
3 | % | cukor kryštál | |
8 | % | čerstvé droždie | |
5 | % | rastlinný olej | |
47 | % | voda cca | |
Na prevaľovanie: | 42 | % | Zeelandia margarín ťažný-pláty |
Dozdobenie: | 5 | % | rasca |
2 | % | dekoračná soľ |
Technologický postup
Miešanie: 3 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 27 – 29 ° C. Čas zrenia cesta: 15 – 20 minút.
Prekladáme ťažným margarínom, 3x3, s krátkym odležaním v chlade. Finálny plát o hrúbke cca 30 mm, vykrojíme obdĺžniky o rozmere 3 x 10 cm, narežeme v strede a 2x preložíme. Výrobky dáme do kysiarne nakysnúť. Po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme.
Kysnutie: 40 – 50 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.
Pečenie:
I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 180 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
III. 180 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
navážka na 1 ks je 34 g - po upečení 28 g.
