Receptúry Receptúry

Jarné rezy s jahodami

Pre klasických milovníkov jahôd v spojení s jemnou chuťou pistáciovej šľahačkovej náplne. Jednoduché a pritom efektné.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 750 g Cesto Zelený čaj
90 g rastlinný olej
660 g Tekutá vaječná melanž
Náplň 1: 1000 g Ken Presto
500 g Fruitful Jahoda
Náplň 2: 500 g Ken Presto
150 g Compound Pistache
Dozdobenie: 600 g Zela biely fondant
60 g voda

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus miešame v stroji s lopatkou na stredných otáčkach 5 minút. Zmes rozotrieme na 3x plech (34x50 cm) s  papierom na pečenie.

Pečieme pri teplote 200°C 6 minút. Vyšľaháme Rosette do tuha. Na jeden z vychladených plátov natrieme polovicu do ktorej vkladáme Fruitful Jahoda rovnomerne po celej ploche. Natrieme naň druhú polovicu vyšľahanej Rosette. Priložíme druhý upečený plát a zaťažíme na chvíľku. Vyšľaháme si 250 g Rosette do tuha a primiešame k nej už len ručne Compound Pistache. Túto pistáciovú náplň natrieme na povrch koláčika a priložíme tretím upečeným plátom.

Zaťažíme na chvíľku. Zohrejeme si Zela biely Fondant s vodou vo vodnom kúpeli a natrieme ho na povrch koláčika.

Necháme stuhnúť. Môžeme dozdobiť kúskom čerstvej jahody.

Ak máme na prevádzke plechy o rozmerov 40x60cm je navážka surovín 150 %. Taktiež aj množstvo nakrájaných koláčikov je 150 %.

Dodatočné informácie

pre 36 ks á 100 g

Jarné rezy s jahodami