Svieža citrónová torta so zeleným čajom
Svieža citrónová torta so zeleným čajom
CESTO ZELENÝ ČAJ Ideálne samostatne v klasických a moderných zákuskoch alebo v skvelých kombináciách s ďalšími trenými hmotami Zeelandia. Zeelandia sa pri vývoji Cesta Zelený čaj inšpirovala japonskou kuchyňou, kde sa táto ingrediencia používa v sladkých výrobkoch. Zároveň zmes Cesto Zelený čaj neobsahuje zahusťovadlá, emulgátory ani modifikovaný škrob. Je teda vyrobená s ohľadom na aktuálne požiadavky zákazníkov po kvalitnejších surovinách s menším podielom é-čok v základnej zmesi. Má charakteristickú a výraznú chuť a farbu vďaka prídavku zeleného čaju. Cesto Zelený čaj sa ideálne kombinuje s našou jogurtovou alebo tvarohovou náplňou, malinovými, čučoriedkovými náplňami/gélmi, skvelou novinkou Frutafill Ananás + Pomaranč, Zeesanmi Tvaroh, Jogurt alebo Malina, tukovou náplňou Dip Neutral a pod.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 380 | g | Cesto Zelený čaj |
170 | g | tekutá vaječná melanž | |
170 | g | rastlinný olej | |
Náplň 1: | 600 | g | Rosette |
500 | g | Jogurtová náplň termizovaná | |
Náplň 2: | 75 | g | Fruitful Citrónový krém |
Náplň 3: | 60 | g | Fruitful Citrónový krém |
60 | g | voda | |
Dozdobenie: | 80 | g | Dip Neutral |
2 | g | potravinárska zelená farba tuková |
Technologický postup
Všetky suroviny na cesto miešame v stroji lopatkou pri strednej rýchlosti 4 minúty.
Zmes rozdelíme do dvoch okrúhlych foriem s priemerom 16 cm a pečieme pri teplote 170 °C cca 40 minút.
Po vychladení prekrojíme každý korpus 1x tak, aby sme celkovo mali 4 korpusy.
Každý korpus si polejeme rozvarom: (zmiešame Fruitful Citrónový krém s prevarenou – vychladenou vodou).
Rosette si zmiešame s Jogurtovou náplňou do hladkej, jemnej náplne.
Skladanie torty: Plát poliaty rozvarom natrieme s Fruitful Citrónovým krémom a navrstvíme naň časť jogurtového krému.
Položíme ďalší plát poliaty rozvarom. Potrieme ho Fruitful Citrónovým krémom a nanesieme vrstvu jogurtového krému.
Takto opakujeme až do povrchu. Povrch už nenatierame Fruitful Citrónovým krémom, ale iba jogurtovým krémom, ktorým ponatierame aj boky torty.
Necháme zatuhnúť. Dip Neutral si zohrejeme a prifarbíme potravinárskou zelenou farbou.
Polejeme povrch torty. Po zatuhnutí môžeme tortu ľubovoľne dozdobiť.
Dodatočné informácie
pre 1 tortu á 1 650 g.