Receptúry Receptúry

Svieža citrónová torta so zeleným čajom

CESTO ZELENÝ ČAJ Ideálne samostatne v klasických a moderných zákuskoch alebo v skvelých kombináciách s ďalšími trenými hmotami Zeelandia. Zeelandia sa pri vývoji Cesta Zelený čaj inšpirovala japonskou kuchyňou, kde sa táto ingrediencia používa v sladkých výrobkoch. Zároveň zmes Cesto Zelený čaj neobsahuje zahusťovadlá, emulgátory ani modifikovaný škrob. Je teda vyrobená s ohľadom na aktuálne požiadavky zákazníkov po kvalitnejších surovinách s menším podielom é-čok v základnej zmesi. Má charakteristickú a výraznú chuť a farbu vďaka prídavku zeleného čaju. Cesto Zelený čaj sa ideálne kombinuje s našou jogurtovou alebo tvarohovou náplňou, malinovými, čučoriedkovými náplňami/gélmi, skvelou novinkou Frutafill Ananás + Pomaranč, Zeesanmi Tvaroh, Jogurt alebo Malina, tukovou náplňou Dip Neutral a pod.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 380 g Cesto Zelený čaj
170 g tekutá vaječná melanž
170 g rastlinný olej
Náplň 1: 600 g Rosette
500 g Jogurtová náplň termizovaná
Náplň 2: 75 g Fruitful Citrónový krém
Náplň 3: 60 g Fruitful Citrónový krém
60 g voda
Dozdobenie: 80 g Dip Neutral
2 g potravinárska zelená farba tuková

Technologický postup

Všetky suroviny na cesto miešame v stroji lopatkou pri strednej rýchlosti 4 minúty.

Zmes rozdelíme do dvoch okrúhlych foriem s priemerom 16 cm a pečieme pri teplote 170 °C cca 40 minút.

Po vychladení prekrojíme každý korpus 1x tak, aby sme celkovo mali 4 korpusy.

Každý korpus si polejeme rozvarom: (zmiešame Fruitful Citrónový krém s prevarenou – vychladenou vodou).

Rosette si zmiešame s Jogurtovou náplňou do hladkej, jemnej náplne.


Skladanie torty: Plát poliaty rozvarom natrieme s Fruitful Citrónovým krémom a navrstvíme naň časť jogurtového krému.

Položíme ďalší plát poliaty rozvarom. Potrieme ho Fruitful Citrónovým krémom a nanesieme vrstvu jogurtového krému.

Takto opakujeme až do povrchu. Povrch už nenatierame Fruitful Citrónovým krémom, ale iba jogurtovým krémom, ktorým ponatierame aj boky torty.

Necháme zatuhnúť. Dip Neutral si zohrejeme a prifarbíme potravinárskou zelenou farbou.

Polejeme povrch torty. Po zatuhnutí môžeme tortu ľubovoľne dozdobiť.

Dodatočné informácie

pre 1 tortu á 1 650 g.

Svieža citrónová torta so zeleným čajom