Brusnicový cheesecake
Brusnicový cheesecake
Hľadáte inú a pritom výnimočnú chuť v cheesecaku? Tak neváhajte a siahnite po brusnicovej verzii v kombinácii s Cestom Čokoládovým. Na čokoládovom základe sa honosne nesie brusnicová ovocná vrstva, ktorá je jemne dozdobená tvarohovojogurtovou šľahačkovou náplňou. A keďže ružová je fakt trendom a nemusí ísť o ruby - vytvorili sme skvelú polevu zo Scaldis White (bieleho) v kombinácii s Brusnicami v géli.
Hmota:
250 g | Cesto Čokoládové | |
65 g | Zela Delikates | |
50 g | Tekutá vaječná melanž |
Náplň 1:
250 g | Brusnice v géli | |
1 g | Flavour Lemon | |
5 g | agar-agar | |
10 g | cukor kryštál | |
210 g | voda |
Náplň 2:
75 g | Tvarohová plnka Štandard A | |
450 g | Jogurtová náplň | |
110 g | Ken Lactea | |
10 g | Saftia | |
10 g | Zeesan Neutral |
Dozdobenie:
150 g | Scaldis White | |
70 g | Brusnice v géli (prepasírované) | |
30 g | Ken Presto |
Technologický postup
Všetky suroviny na cesto miešame v mixéri, kým sa nespoja. Roztlačíme ho na dno tortovej
obruče vystlanej papierom na pečenie a nastriekanej s Carlex sprejom.
Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút v závislosti od typu pece.
Všetky suroviny na náplň č.1 si zohrievame spolu v hrnci na sporáku kým nám náplň
nezovrie. Necháme ju úplne vychladiť. Po vychladení natrieme na vychladený korpus a
počkáme kým náplň v chladničke úplne nestuhne. Zatiaľ si pripravíme náplň č.2 zmiešaním
všetkých surovín dokopy. Nanesieme ju na tú brusnicovú (po jej úplnom zatuhnutí) a
necháme zatuhnúť. Scaldis White si roztopíme spolu s prepasírovaným brusnicovým gélom
a Ken Prestom.
Touto polevou polejeme povrch cheesecaku a môžeme dozdobiť jedlými kvietkami.
Dodatočné informácie
Pre 1 korpus á 24 cm (1650 g)