Receptúry Receptúry

Brusnicový cheesecake

Hľadáte inú a pritom výnimočnú chuť v cheesecaku? Tak neváhajte a siahnite po brusnicovej verzii v kombinácii s Cestom Čokoládovým. Na čokoládovom základe sa honosne nesie brusnicová ovocná vrstva, ktorá je jemne dozdobená tvarohovojogurtovou šľahačkovou náplňou. A keďže ružová je fakt trendom a nemusí ísť o ruby - vytvorili sme skvelú polevu zo Scaldis White (bieleho) v kombinácii s Brusnicami v géli.

Hmota:

250 g   Cesto Čokoládové
65 g   Zela Delikates
50 g   Tekutá vaječná melanž

Náplň 1:

250 g   Brusnice v géli
1 g   Flavour Lemon
5 g   agar-agar
10 g   cukor kryštál
210 g   voda

Náplň 2:

75 g   Tvarohová plnka Štandard A
450 g   Jogurtová náplň
110 g   Ken Lactea
10 g   Saftia
10 g   Zeesan Neutral

Dozdobenie:

150 g   Scaldis White
70 g   Brusnice v géli (prepasírované)
30 g   Ken Presto

Technologický postup

Všetky suroviny na cesto miešame v mixéri, kým sa nespoja. Roztlačíme ho na dno tortovej
obruče vystlanej papierom na pečenie a nastriekanej s Carlex sprejom.
Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút v závislosti od typu pece.
Všetky suroviny na náplň č.1 si zohrievame spolu v hrnci na sporáku kým nám náplň
nezovrie. Necháme ju úplne vychladiť. Po vychladení natrieme na vychladený korpus a
počkáme kým náplň v chladničke úplne nestuhne. Zatiaľ si pripravíme náplň č.2 zmiešaním
všetkých surovín dokopy. Nanesieme ju na tú brusnicovú (po jej úplnom zatuhnutí) a
necháme zatuhnúť. Scaldis White si roztopíme spolu s prepasírovaným brusnicovým gélom
a Ken Prestom.
Touto polevou polejeme povrch cheesecaku a môžeme dozdobiť jedlými kvietkami.

Dodatočné informácie

Pre 1 korpus á 24 cm (1650 g)

Brusnicový cheesecake