Receptúry Receptúry

Citrónový Lemon curd cheesecake

Nepečený citrónový cheesecake, krásny na reze s jedinečným Fruitful citrónovým krémom (Lemon curd). Dozdobený kvalitnou vyšľahanou rastlinnou smotanou pre netradičné prevedenie povrchu cheesecaku. Pri základe korpusu sme stavili na obľúbený špaldový korpus s orechmi a cheesecaku dodá jedinečnosť aj skvelá obruba z toho istého špaldového cesta.

Hmota:

500 g   Cesto špaldové s orechmi
130 g   Zela Delikates
100 g   Tekutá vaječná melanž
50 g   Zela Delikates

Náplň 1:

250 g   Tvarohová náplň Štandard A
125 g   Ken Lactea
75 g   Zeesan Neutral

Náplň 2:

400 g   Fruitful Citrónový krém
40 g   Saftia

Dozdobenie:

200 g   Ken Presto

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus zmiešame v mixéri lopatkou. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Každou si vyložíme spodok tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vystriekanej Carlex sprejom. Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút v závislosti od typu pece. Jeden korpus si po vychladení rozdrvíme a zmiešame s roztopenou Zela Delikates.Túto špaldovú zmes pritláčame na boky tortovej formy vystlanej cukrárskym predeľovacím prúžkom. Necháme stuhnúť v chladničke.
Všetky suroviny na náplň č.1 miešame spolu v mixéri. Nanesieme na spodok korpusu. Fruitful Citrónový krém si zmiešame so Saftiou až nám zmes stuhne. Citrónový krém natierame na tvarohovú vrstvu. Necháme v chladničke zatuhnúť. Nakoniec si v šľahači vyšľaháme Ken Presto a pomocou drezírovacieho vrecka striekame ozdobne na povrch cheesecaku. Môžeme dozdobiť strúhanou kôrou z citróna a ľubovoľnými dekoráciami.

Dodatočné informácie

Pre 1 korpus á 24 cm (1900 g).

Citrónový Lemon curd cheesecake