Receptúry Receptúry

Karamelový cheesecake

Obľúbený nepečený karamelový Kto by ho nemiloval? A hlavne ak je navyše chutne a bohato dozdobený a v kaviarni si ho vychutnáte vlastne dvojmo - ako cheesecake, tak aj ako malý dezert alebo chuťovku ku káve. Chuť sa úžasne dopĺňa s obľúbeným Cestom špaldovým s orechmi. Zároveň skvelou kombináciou karamelovej náplne s čokoládovou polevou na povrchu cheesecaku.

Hmota:

250 g   Cesto špaldové s orechmi
65 g   Zela Delikates
50 g   Tekutá vaječná melanž

Náplň 1:

500 g   Tvarohová náplň Štandard A
250 g   Ken Lactea
150 g   Zeesan Neutral

Dozdobenie:

75 g   Mifi karamelová
40 g   Satina Biela
40 g   Satina Toffee

Technologický postup

Cesto špaldové s orechmi, Zelu Delikates a vaječnú melanž spracujeme v kompaktné cesto, ktoré rozprestrieme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Spodok cheesecaku si predpečieme v peci pri 180°C približne 12 minút, dozlatista. Vyberieme z pece a spodok necháme vychladiť.

Ken Lactea zmiešame v mixéri spolu s tvarohovou plnkou a Zeesanom Neutral. Tvarohovú náplň nanesieme na upečený špaldový spodok a zarovnáme. Necháme stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí natrieme na povrch karamelovú polevu. Roztopením Mifi karamelovej, Satiny Bielej a Satiny Toffee (spolu) vznikne karamelová poleva na dozdobenie.

Dodatočné informácie

Pre 1 korpus á 24 cm (1440 g)

Karamelový cheesecake