Makový cheesecake s višňami
Makový cheesecake s višňami
Spojenie tradície a sviežej chuti Tento cheesecake určite zachutí ako mladým, tak aj starším generáciám. S láskou upečený, s bohatým obsahom jogurtovej, tvarohovej náplne a kvalitného maku, kontrastne dozdobený s bielou čokoládovou polevou a v kombinácii s jemne kyslastými višňami - ten pravý pôžitok! So základom z trenej špaldovej hmoty s orechmi pre ešte lepšiu chuť.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 250 | g | Cesto špaldové s orechmi |
65 | g | Zela Delikates | |
50 | g | Tekutá vaječná melanž | |
Náplň 1: | 600 | g | Jogurtová plnka |
350 | g | Tekutá vaječná melanž | |
30 | g | rastlinný olej | |
40 | g | Fruitful Citrónový krém | |
130 | g | Zela maková náplň 40 | |
100 | g | Tvarohová náplň Štandard A | |
Dozdobenie: | 100 | g | Scaldis White |
70 | g | Ken Presto | |
200 | g | Fruitful Višňa |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus miešame v stroji lopatkou. Cesto roztlačíme na dno tortovej
obruče podloženej papierom na pečenie a vystriekanej Carlex sprejom.
Pečieme pri teplote 180°C približne 10 minút. Všetky suroviny na náplň zmiešame v mixéri
s lopatkou a náplň vylejeme do tortovej formy s predpečeným čokoládovým spodkom.
Cheesecake vložíme do pece a pečieme ďalej pri teplote: 190°C - 10 minút, 170°C - 10 minút,
150°C - 20-30 minút v závislosti od typu pece.
Cheesecake má byť ešte v strede po upečení jemne trasľavý. Necháme ho vychladiť
do druhého dňa, aby stuhol. Scaldis White si roztopíme s Ken Prestom v mikrovlnke,
a touto polevou polejeme povrch cheesecaku. Po zatuhnutí polevy ozdobne dookola
poukladáme Fruitful Višňa a posypeme celým makom.
Dodatočné informácie
Pre 1 korpus á 24 cm (1800 g)