Receptúry Receptúry

Mangový cheesecake

Plný sladkého manga a tvarohu Kombinácia tvarohu a ovocia nie je pre slovenského milovníka koláčov ničím neobvyklým. Ešte len začala sezóna, už naše babky a mamky piekli tieto druhy koláčov. Mangový cheesecake v novom modernom šate a chuti, určite zmizne z nedeľného stola tak rýchlo ako klasická verzia. Bohato dozdobený mangom ako v náplni, tak aj na povrchu. Zeelandia má pre Vás skvelé riešenie: bohaté zdobenie s celoročne dostupným Fruitful Mango s obsahom 70% kúskov chutného manga.

Hmota:

225 g   Cesto Čokoládové
60 g   Zela Delikates
45 g   Tekutá vaječná melanž

Náplň 1:

450 g   Tvarohová náplň Štandard A
150 g   Zeesan Neutral
160 g   Ken Lactea
225 g   Fruitful Mango (rozmixované)

Náplň 2:

190 g   Fruitful Mango
4 g   agar
150 g   voda
15 g   cukor kryštálový

Dozdobenie:

400 g   Fruitful Mango

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus miešame spolu v mixéri lopatkou v kompaktné cesto. Cesto
vtlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie s priemerom 24 cm.
Pečieme pri teplote 180°C približne 15 minút v závislosti od pece. Fruitful Mango si
rozmixujeme mixérom. Všetky suroviny na náplň č.1 si miešame spolu v mixéri lopatkou.
Tvarohovo-mangovú vrstvu rovnomerne rozotrieme na upečený špaldový spodok.
Po zatuhnutí si uvaríme mangové želé, ktoré nalievame na povrch cheesecaku.
Vodu spolu s agarom, Fruitful Mangom a kryštálovým cukrom varíme na sporáku
do zovretia. Mangové želé necháme vychladnúť a nalejeme ho na povrch cheesecaku.
Po stuhnutí mango vrstvy dozdobíme cheesecake ešte čerstvým Fruitful Mangom.

Dodatočné informácie

Pre 1 korpus á 24 cm (1900 g)

Mangový cheesecake