Receptúry Receptúry

Mrkvový cheesecake

Mrkvový cheesecake nesmie chýbať v žiadnej kolekcii najpredávanejších typov týchto skvelých zákuskov. Mrkva je chuťovo a vzhľadovo skvele skombinovaná s treným špaldovým cestom s orechmi. Prekvapí Vás jedinečná chuť jogurtovej náplne použitej v kombinácii s tvarohovou náplňou ako základ tejto verzie cheesecaku. Jemne kyslastá chuť jogurtu určite osloví ne-milovníkov tradičnej tvarohovej chuti.

Hmota:

500 g   Cesto špaldové s orechmi
130 g   Zela Delikates
100 g   Tekutá vaječná melanž
100 g   strúhaná mrkva

Náplň:

150 g   Tvarohová náplň Štandard A
900 g   Jogurtová náplň
225 g   Ken Lactea
20 g   Saftia
20 g   Zeesan Neutral

Dozdobenie:

50 g   strúhaná mrkva, jedlé kvety

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus miešame v stroji lopatkou.
Cesto rovnomerne rozložíme do tortovej obruče vystlanej papierom na pečenie a vystriekanej Carlex sprejom.
Pečieme pri teplote 170°C približne 25 minút v závislosti od typu pece.


Korpus po vychladení rozrežeme na dve rovnaké časti. Spodok necháme v tortovej forme, naň nanesieme cheesecake náplň, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých surovín na náplň a zahladíme.

Po stuhnutí povrch posypeme odrobinkami z druhej polovice korpusu. Dozdobíme strúhanou mrkvou a sušenými jedlými kvetmi.

Dodatočné informácie

Pre 1 korpus á 24 cm (1950 g)

Mrkvový cheesecake