Receptúry Receptúry

Pomarančový cheesecake

Jedinečný svieži pomarančový Super svieži korpus z Cesta Jung Basis Rühr skvele skombinovaný s ovocnou pomarančovou vrstvou a jogurtovo-tvarohovo náplňou. Ste zvedaví a radi prinášate svojim zákazníkom nové chute a farby v podobe skvelých zákuskov? Ak ste už ochutnali Fruitful Pomaranč - tak viete, že nie je pomaranč ako pomaranč. Táto jemná náplň s 70% pomarančov a pomarančovou pulpou Vás určite dostane.

Hmota:

185 g   Jung Basis Rühr
25 g   Zela Delikates
65 g   Tekutá vaječná melanž
40 g   Fruitful Pomaranč

Náplň 1:

250 g   Fruitful Pomaranč
15 g   agar-agar
210 g   voda
10 g   cukor kryštál

Náplň 2:

450 g   Jogurtová náplň
75 g   Tvarohová náplň štandard A
15 g   Saftia
15 g   Zeesan Neutral
100 g   Ken Lactea
50 g   Fruitful Pomaranč

Dozdobenie:

150 g   Scaldis White
70 g   Fruitful Pomaranč
30 g   Ken Presto

Technologický postup

Suroviny na korpus miešame lopatkou v mixéri pri vyšších otáčkach 5 minút.
Zmes rozotrieme na dno tortovej obruče vystlanej papierom na pečenie a nastriekanej Carlex sprejom. Pečieme pri teplote 180°C približne 16 minút. V hrnci si uvaríme pomarančový rozvar z Fruitful Pomaranč, agaru, vody a kryštálového cukru. Keď nám rozvar prejde varom, tak ho odstavíme z ohňa a necháme úplne vychladnúť.
Po vychladnutí rozvar nanášame (ešte v tekutom stave) na vychladený pomarančový spodok.

V chladničke necháme úplne stuhnúť. Suroviny na náplň č.2 miešame všetky spolu v mixéri s lopatkou. Rovnomerne ju rozotrieme na pomarančovú náplň.


Necháme v chlade odležať, aby stuhla. Scaldis White, Ken Presto a Fruitful Pomaranč si spolu roztopíme v mikrovlnke počas stáleho miešania.

Miešame, kým sa hmoty dobre neprepoja. Natierame na povrch cheesecaku a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Dodatočné informácie

Pre 1 formu á 24 cm (1560 g)

Pomarančový cheesecake