Čokoládové srdiečka s pistáciami
Čokoládové srdiečka s pistáciami
Veľmi pekne vyzerajúce čokoládové srdiečka plnené nadýchaným krémom z Dip Neutral vždy krásne doplnia kolekciu lineckého pečiva alebo potešia samostatne ako zákusok ku káve/čaju v každej cukrárni a kaviarni. Ich jedinečnosť spočíva nielen v chuti. ale zároveň vo vrstvenom vzhľade z viacerých lineckých krehkých koláčikov, ktorý je teraz v trende.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 360 | g | MAMAS PIE |
40 | g | Arabesque Noir 58 % - roztopená | |
140 | g | Zeelandia margarín krémový | |
10 | g | čierne kakao | |
5 | g | voda | |
Náplň 1: | 130 | g | NATIVA Apricot (marhuľová náplň bez pridaného cukru) |
Náplň 2: | 180 | g | Dip Neutral |
Dozdobenie: | 30 | g | Dip Neutral |
20 | g | drvené pistácie |
Technologický postup
Všetky suroviny na cesto miešame v mixéri lopatkou, kým sa nám cesto nespojí. Vyvaľkáme ho na hrúbku lineckých koláčikov
a vykrajujeme srdiečka. 1/4 srdiečok má mať vykrojené aj vnútro, pretože to bude vrchná časť koláčika.
Pečieme ich pri teplote 160 °C približne 10 minút.
Po vychladení si každé srdiečko natrieme tenkou vrstvou marhuľového džemu bez pridaného cukru. Dip Neutral izbovej teploty
šľaháme v mixéri pri najvyších otáčkach na jemný nadýchaný krém.
Plníme ním natreté srdiečka tak, že spojíme až 3 ks srdiečok, pomedzi ne krém s džemom a vrchný posledný diel má byť srdiečko
s vykrojeným vnútrom. Tie srdiečka, ktoré majú byť na vrchu, si namočíme na polovicu do zohriateho Dipu Neutral. Jednoducho Dip
Neutral zohrejeme v mikrovlnke a bude sa správať tentokrát ako poleva. Ešte na nezatuhnutú polevu posypeme drvené pistácie.
Dodatočné informácie
pre 12 ks á 60 g.