Jablková torta nielen na Vianoce
Jablková torta nielen na Vianoce
Jesenná, vianočná ale kľudne aj celoročná torta z obľúbenej kombinácie chutí jabĺk, karamelu a škorice poteší takmer každého. Korpus je jemný a mäkučký vďaka zmesi Melisa, a pritom veľmi chutný vďaka použitej kvalitnej čokoláde do korpusu. Na povrchu je torta jemne dozdobená s Rosette rastlinnou smotanou.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 250 | g | Melisa zmes |
190 | g | Tekutá vaječná melanž | |
25 | g | voda | |
50 | g | Arabesque Noir 58% | |
Náplň 1: | 450 | g | čerstvé alebo kompótované jablká na kocky |
Náplň 2: | 200 | g | Mifi karamelová |
5 | g | Saftia-instantná želatína | |
Náplň 3: | 175 | g | Rosette |
70 | g | Dip Neutral | |
Dozdobenie: | 10 | g | mletá škorica |
Technologický postup
Roztopíme si Arabesque Noir 58% v mikrovlnke. Ostatné suroviny na korpus šľaháme pri najvyšších otáčkach 10 minút.
Prilejeme roztopenú čokoládu a hmotu už len premiešame. Hmotu vylejeme do obruče s priemerom 24 cm vystriekanej
s Carlex sprejom.
Na povrch rozprestrieme načistené čerstvé jablká (650g) nakrájané na kocky alebo jablká z kompótu (450g) nakrájané na kocky.
Pečieme pri teplote 170 °C približne 50 minút. Po vychladení natrieme vrstvu Mifi karamelovej vopred zmiešanou so Saftiou.
Následne vyšľaháme Rosettu do jogurtovej konzistencie. Prilievame do nej v mikrovlnke roztopený Dip Neutral a došľaháme
do požadovanej konzistencie. (Enchanted) krém natrieme na karamelovú vrstvu. Povrch posypeme škoricou. Vhodne dozdobíme.
Dodatočné informácie
pre 1 tortu á 1200 g.