Čokoládové inšpirácie Čokoládové inšpirácie

Pomarančové tyčinky

Jedinečné a veľmi chutné pomarančové tyčinky sú v podstate úžasným dezertom, ktorý vhodne doplní výrobky vo Vašej vitríne v cukrárni. Spojenie jemnej čokoládovej šľahačkovej náplne a bielej čokolády s úžasnou pomarančovou náplňou Fruitful Pomaranč efektne dopĺňa krásne dozdobenie so zrkadlovou polevou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 75 g Tekutá vaječná melanž
10 g kakaový prášok Arabesque
21 g práškový cukor
Náplň 1: 160 g Ken Lactea 35% nesladená
40 g Zeesan Čoko
40 g voda
Náplň 2: 80 g Fruitful Pomaranč
Náplň 3: 100 g Ken Lactea 35% nesladená
15 g Zeesan Neutral
25 g Arabesque Blanc -biela 29%
25 g voda
Dozdobenie: 400 g Paletta Miroir Choco
4 g plátková želatína

Technologický postup

Vaječnú melanž a práškový cukor si vyšľaháme v mixéri pri najvyšších otáčkach počas 10 minút. Primiešame kakao a miešame, kým sa
nám hmota nespojí. Hmotu rozotrieme na papier na pečenie -na plát o veľkosti 15x10 cm. (1/4 plechu 60x40 cm). Pečieme pri teplote
200 °C približne5- 7 minút. Po vychladení vykrajujeme presné rozmery podľa formy (napr. radielkom) tak, aby sedeli “spodky”.
Ken Lactea si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie. Rozdelíme si hmotu na dve časti. Do jednej už len ručne primiešame Zeesan
Čoko zmiešaný s vodou a do druhej primiešame už len ručne Zeesan Neutral zmiešaný s vodou.
Pomocou drezírovacieho vrecka striekame do silikónových foriem najprv bielu vrstvu, do nej nastriekame Fruitful Pomaranč
a následne druhú čokoládovú vrstvu. Prikryjeme to celé korpusom vyrezaným na mieru.
“Tyčinky” necháme stuhnúť v mrazničke. Paletta Mirroir Choco si zohrejeme v mikrovlnke a primiešame do nej vyžmýkanú plátkovú
želatínu, ktorú sme si pred tým namočili v studenej vode. Dobre premiešame. Polevou polievame tyčinky vybraté z formy ešte
v zamrznutom stave. Necháme v chladničke rozmraziť. Vhodne dozdobíme.

Dodatočné informácie

pre 12 ks á 55 g.

Pomarančové tyčinky