Slávnostná torta
Slávnostná torta
Jedinečná svojim tvarom ako aj dozdobením, s chutnou trvanlivou náplňou Dip Neutral - to je skvelá Slávnostná torta. Dip Neutral je použitý aj na dozdobenie torty. Prekvapí Vás chutný základ korpusu z Melisa zmesi v kombinácii s pravou belgickou čokoládou od Zeelandie Arabesque Noir 58%.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 750 | g | Melisa zmes |
570 | g | Tekutá vaječná melanž | |
75 | g | voda | |
150 | g | Arabesque Noir 58% | |
Náplň 1: | 250 | g | Dip Neutral |
625 | g | Ken Lactea 35% nesladená/Rosette | |
Povrch torty: | 30 | g | Arabesque Noir 58% |
40 | g | Ken Lactea 35% nesladená | |
Dozdobenie: | 25 | g | Dip Neutral |
65 | g | Rosette |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus (okrem čokolády) si vyšľaháme v mixéri 10 minút pri najvyšších otáčkach. Roztopíme si Arabesque Noir
58% a primiešame ju ku koncu šľahania. Zmes nadávkujeme do okrúhlej tortovej formy s priemerom 24 cm.
Pečieme pri teplote 170 °C približne 45-50 minút. Po vychladení korpus prekrojíme na 4x (5 ks plátov) a plníme s (Enchanted)
krémom. Krém na náplň šľaháme spolu s krémom na povrch: Ken Lactea alebo Rosettu si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie, do
ktorej prilievame v mikrovlnke roztopený Dip Neutral. Došľaháme do požadovanej konzistencie. Časť krému ponecháme na povrch
torty. Tortu necháme zamraziť. Ešte na zamrznutej torte odrežeme zo spodku zhruba 1/5 korpusu a tortu postavíme na odkrojenú
časť. Zvyšným krémom potrieme dookola tortu, kde ešte krém nebol. Necháme opäť stuhnúť. Arabesque Noir 58% roztopíme
v mikrovlnke s Ken Lactea a miešame, kým sa nám hmota nespojí. Nalievame ju do silikónovej špirálovej formy, ktorú necháme
stuhnúť v mrazničke. Čokoládovú “špirálu” vyberieme z formy a dekorujeme ňou tortu. Prizdobíme aj inými dekoráciami.
Dodatočné informácie
pre 1 tortu á 2300 g.