Višne v čokoláde I
Višne v čokoláde I
Chutný, efektný a pritom tak jednoduchý recept na Višne v čokoláde. Spojenie bielej a tmavej čokolády Arabesque s nesladenou Ken Lactea a so skvelou chuťou višní z Fruitful Višňa je proste neodolateľné. Nezabudnite efektne dozdobiť.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota 1: | 80 | g | Arabesque Blanc 29% |
80 | g | Ken Lactea 35% nesladená | |
20 | g | rum | |
Náplň: | 120 | g | Fruitful Višňa |
Hmota 2: | 80 | g | Arabesque Blanc 29% |
80 | g | Ken Lactea 35% nesladená | |
20 | g | rum | |
Dozdobenie: | 40 | g | Arabesque Noir 58% |
75 | g | Ken Lactea 35% nesladená |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus si nadávkujeme do misky a roztápame nad vodným kúpeľom alebo v mikrovlnke. Miešame, kým sa hmota nespojí. Bielu čokoládovú zmes dávkujeme do polovice pohárov. Necháme stuhnúť v chladničke. Navrstvíme naň rozkrájané kúsky višní z Fruitful Višňa a následne opäť zohrievame všetky suroviny na náplň č.2 v plastovej miske či už nad parou alebo v mikrovlnke. Po dôkladnom spojení všetkých surovín v bielej čokoládovej náplni nalievame náplň ako druhú vrstvu do pohárov. Necháme stuhnúť. Arabesque Noir 58% si spolu s Ken Lactea zohrejeme a zmiešame v plastovej miske vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Nalejeme na povrch pohára ako poslednú vrstbu a necháme stuhnúť v chladničke. Vhodne dozdobíme.
Dodatočné informácie
pre 4 ks á 130 g.