Čokoládová ganache torta s malinami
Čokoládová ganache torta s malinami
Moderná čokoládová ganage torta s malinovým Fruitfulom a čerstvými malinami. Túto tortu si skutočne vychutnáte vďaka pravej čokoláde Arabesque Noir 58% v ganage náplni.
Cesto:
180 g | Mamas Pie | |
100 g | Zela Delikates |
Čokoládová ganage:
225 g | Arabesque Noir 58% | |
225 g | Zela Delikates | |
125 g | Ken Presto | |
180 g | práškový cukor | |
250 g | Tekutá vaječná melanž |
Poleva:
90 g | Ken Trufa | |
110 g | Zela cukr. poleva tmavá |
Dozdobenie:
165 g | Fruitful Malina | |
50 g | čerstvé maliny |
Technologický postup
Cesto Mamas pie spracujeme so Zelou Delikates.
Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na tenší plát, ktorým pokryjeme dno tortovej formy a predpečieme ho pri teplote 180°C počas 10 minút.
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu Arabesque Noir 58%, Zela Delikates a práškový cukor. Po odstavení z vodného kúpeľa ručne primiešame Ken Presto a nakoniec Tekutú vaječnú melanž.
Čokoládovú zmes nalejeme na upečený spodok do formy a ďalej pečieme pri teplote 175°C počas cca 50 minút.
Torta musí pôsobiť po celom povrchu po upečení, že je nadýchaná. Po vybratí z pece, klesne - je to jej prirodzená vlastnosť. Necháme ju do druhého dňa vychladnúť.
Na druhý deň si vo vodnom kúpeli roztopíme Zela cukr. polevu tmavú s Ken Trufou na ganache, ktorú nalejeme na povrch torty. Ozdobne ponatierame s Fruitfull Malina a dozdobíme čerstvými malinami, prípadne lyofilizovanými.
Dodatočné informácie
Pre 12 ks.