Maková torta s višňami
Maková torta s višňami
Výborná makovo-višňová torta s bohatým obsahom Fruitful višňa so základom z kvalitného piškótového korpusu. Pekne dozdobená kúskami višní a dekoráciami zo Scaldis Dark.
Makový základ:
35 g | Plnka maková Premium | |
30 g | voda |
Cesto:
90 g | Biskuit Instant | |
55 g | Tekutá vaječná melanž | |
18 g | rastlinný olej |
Náplň 1:
18 g | Plnka maková Premium | |
85 g | Zela Delikates | |
75 g | práškový cukor |
Náplň 2:
140 g | Fruitful Višňa | |
2 g | agar |
Dozdobenie:
40 g | Fruitful Višňa | |
40 g | DOMINO | |
40 g | Gamaro Schlagcreme | |
40 g | Scaldis Dark |
Technologický postup
Makovú náplň si zmiešame v miske s vodou a necháme nabobtnať. Použijeme ju ako "príchuť" do korpusu, ktorý si vyšľaháme z Biskuit Instant hmoty, Tek.vaječnej melanže a vody. Hmotu šľaháme pri vyšších otáčkach cca 5 minút a následne ručne primiešame makovú časť. Tortový korpus s priemerom 12 cm naplníme a pečieme pri teplote 175°C cca 40-45 minút. Po vychladení ho 2x prekrojíme. V šľahači s metličkou miešame najprv pri nižších otáčkach Zelu Delikates s práškovým cukrom a potom pri vysokých otáčkach dokopy cca 15 minút.
Do vyšľahaného krému ručne primiešame Plnku makovú Premium. 2/3 z hmoty si dáme do drezírovacieho vrecka s hladkou špičkou. Na spodnú časť korpusu si nanesieme po boku pás krému. Nasleduje pás Fruitful Višňa, ktorý sme si predtým rozohriali na sporáku s agarom a stred tiež zaplníme krémom. Priložíme druhou vrstvou korpusu a zopakujeme postup pri nanášaní krému v kombinácii s Fruitfulom Višňa. Priložíme vrchný plát korpusu a dobre pritlačíme, tortu zarovnáme, aby nebola krivo spojená. Krémom, ktorý nám ostal si zahladíme boky a aj povrch torty. Pre dodekorovanie torty použijeme SMET dekorácie po bokoch, na povrch Fruitful Višňa v kombinácii s vyšľahanou Gamaro šľahačkou a ručne robenými ozdôbkami zo Scaldis Dark.
Dodatočné informácie
Pre 10 ks.