Makové Crakelin venčeky
Makové Crakelin venčeky
Neštandardné crakelin venčeky s makom naplnené krémovo-šľahačkovou náplňou a Fruitful Višňa jemne dozdobené dekoráciou zo Scaldis Dark.
Odpaľovaná hmota:
125 g | Brand 100 | |
190 g | voda vlažná |
Crakelin makový:
12 g | Pšeničná múka T 512 | |
25 g | Plnka maková Premium | |
20 g | Zela Delikates | |
13 g | kryštálový cukor |
Náplň 1:
420 g | Presta Cream | |
150 g | Ken Lactea 35% nesladená |
Náplň 2:
300 g | Fruitful Višňa |
Dekorácia:
20 g | Scaldis Dark |
Technologický postup
Brand 100 s vodou si lopatkou vymiešame v šľahači najprv pri nižších otáčkach cca 2 minúty, potom pri vyšších otáčkach cca 7 minút. Pomocou drezírovacieho vrecka s ozdobnou špičkou striekame na plech vyložený pečným papierom venčeky o priemere 7,5 cm.
Všetky suroviny na čiapočku (crakelin) si zmiešame dokopy. Vyvaľkáme tenší plát, ktorý si necháme zatuhnúť v mrazáku. Po zatuhnutí vykrajujeme tvar venčekov presne o veľkosti, aby pokryli povrch venčeka.
Pečieme pri teplote 190°C 25 minút a dopekáme pri 180°C ešte 10 minút. Venčeky ihneď spotrebujeme. Nesmú sa piecť do zásoby. Maková vrstva by príliš navlhla.
Venčeky po vychladení prekrojíme na polovicu. Na spodok striekame drezírovacím vreckom s ozdobnou špičkou krém, ktorý sme si pripravili vyšľahaním Presta Cream s Ken Lactea. Na tento "pudingový základ" poukladáme višňový Fruitful a prikryjeme vrchnou makovou časťou. Jemne dozdobíme čokoládovými prúžkami zo Scaldis Dark.
Dodatočné informácie
Pre 6 ks.