Schwarzwald torta s višňami
Schwarzwald torta s višňami
Bohato naplnená a krásne ozdobená Schwarzwald torta z jemného treného cesta zo Sacherky, plná chutných višní a vyšľahanej smotany.
Cesto:
250 g | Sacherka - zmes | |
115 g | Tekutá vaječná melanž | |
25 g | rastlinný olej | |
40 g | voda |
Náplň 1:
230 g | Fruitful Višňa | |
2 g | agar |
Náplň 2:
250 g | Ken Presto |
Dozdobenie:
230 g | Fruitful Višňa | |
400 g | Scaldis Dark |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus si dáme do šľahača a šľaháme približne 5 minút. Vyšľahanú hmotu si nalejeme do tortovej formy s priemerom 16cm. Pečieme pri teplote 175°C cca 40-45 minút. Korpus necháme vychladiť.
Po vychladení ho prekrojíme 1x a najprv natrieme vrstvu višňového Fruitfulu s Agarom, ktorú si predtým tepelne zohrejeme na sporáku v hrnci. Po vychladení Fruitfulu nanesieme vyšľahaný Ken Presto.
Zhruba 1/3 z vyšľahaného Ken Presta si ponecháme bokom. Priložíme vrchný korpus a jemne pritlačíme, aby sa hmoty prepojili. Zvyšným Ken Prestom si tortu ponatierame dookola aj na povrchu. Necháme zatuhnúť.
Po zatuhnutí tvarujeme zo Scaldis Dark čokoládové ozdoby, ktoré poukladáme po boku torty. Na povrch rozotrieme ešte vrstvu Fruitful Višňa.
Dodatočné informácie
Pre 12 ks.