Cesto korzenné (perníkové) - perníčky
Cesto korzenné (perníkové) - perníčky
Stačí nechať cesto odležať cez noc v chladničke, rozvaľkať a pomaly upiecť - nevysušte ich v rúre úplne, dôjdu na plechu po upečení. Stále mäkké, nemusia postáť.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
281 | 1 000 | g | Cesto korzenné (perníkové) |
300 | g | Pšeničná múka T 512 | |
313 | 250 | g | Zeelback/maslo/margarín |
50 | g | med - tekutý | |
200 | g | voda |
Technologický postup
Všetky suroviny na pracovnej doske zmiesime ručne (alebo v mixéri) do homogénnej hmoty. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky cez noc odpočinúť.
Vychladené a odpočinuté cesto si na pomúčenej doske rozváľame na požadovanú hrúbku perníčkov a vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme na plechy vyložené pečným papierom a pečieme pri 190 °C len cca 7 minút.