Orechové roládové rezy (Orechový sen)
Orechové roládové rezy (Orechový sen)
Chutné orechové rezy zo Zmesi na Orechovník s netradičnou kombináciou na reze - kombináciou piškóty a Zeesanu lieskový orech - ideálne pre rodinné balenia, svadobné koláče.
Korpus 1:
800 g | Zmes na orechovník | |
110 g | rastlinný olej | |
350 g | voda |
Korpus 2:
300 g | Piškóta 100 kakaová/tmavá | |
240 g | Tek.vaj.melanž/vajcia | |
30 g | voda |
Náplň 1:
200 g | ovocná náplň marhuľová |
Náplň 2:
250 g | KEN PRESTO | |
50 g | Zeesan lieskový orech | |
60 g | voda |
Poleva:
250 g | Zela cukr. poleva tmavá | |
20 g | Zela cukr. poleva biela |
Technologický postup
Všetky suroviny na Orechovník miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 3-5 min. Vymiešané cesto rozotrieme do dvoch plechov o rozmere 30x40 cm vystlaných pečným papierom.
Pečieme pri cca 170°C cca 20 min. v závislosti od typu pece a navážky. Necháme vychladiť.
Všetky suroviny na piškótu šľaháme pri najvyššom výkone cca 8 min. Vyšľahané cesto rozotrieme na plech s pečným papierom o rozmere 35x52cm.
Pečieme pri 190-200°C cca 8 min.
Šľahačku pripravíme so Zeesanom podľa návodu na obale a naplníme piškótovú roládu a rozkrájame na tenké plátky.
Orechové pláty natrieme tenkou vrstvou marhuľovej náplne a ukladáme vedľa seba plátky rolády. Priložíme druhým plátom a necháme zaťažené odležať.
Po odležaní polejeme povrch výrobku čokoládovou polevou a ozdobne prestriekame.
Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.