Cukrárske receptúry Cukrárske receptúry

Zamatové rezy (z bielok a žĺtok)

Zákusok, ktorý sa Vám bude rozplývať v ústach - výborná receptúra na zamatové rezy - z kombinácie tekutých bielok a žĺtok z našej ponuky. Krém, ktorý je ideálny na použitie je určite smotanový krém Rap špeciál. V prípade, ak potrebujete dlhšiu trvanlivosť výrobku - viete použiť aj Prestu vanilla alebo Pudingovú náplň vanilkovú z našej ponuky.

Korpus:

750 g   Tekutý vaječný bielok
300 g   cukor kryštál
330 g   Tek.vaječný žĺtok
120 g   kakaový prášok
15 g   Sóda bicarbona

Náplň:

270 g   RAP Špeciál
540 g   voda

Dozdobenie:

30 g   Decor cukor/Mont Blanc

Technologický postup

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom a sódou bicarbonou. Pripravenú zmes rozotrieme do 3 plechov o rozmere 30x40cm.

Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.

Rap špeciál vyšľaháme s vodou na napenený krém.

Takto pripravenou náplňou striedavo natierame odpečené pláty. Zaťažíme a necháme odležať najlepšie do druhého dňa.

Povrch výrobkov posypeme Decor cukrom.

Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Zamatové rezy (z bielok a žĺtok)