Zamatové rezy (z bielok a žĺtok)
Zamatové rezy (z bielok a žĺtok)
Zákusok, ktorý sa Vám bude rozplývať v ústach - výborná receptúra na zamatové rezy - z kombinácie tekutých bielok a žĺtok z našej ponuky. Krém, ktorý je ideálny na použitie je určite smotanový krém Rap špeciál. V prípade, ak potrebujete dlhšiu trvanlivosť výrobku - viete použiť aj Prestu vanilla alebo Pudingovú náplň vanilkovú z našej ponuky.
Korpus:
750 g | Tekutý vaječný bielok | |
300 g | cukor kryštál | |
330 g | Tek.vaječný žĺtok | |
120 g | kakaový prášok | |
15 g | Sóda bicarbona |
Náplň:
270 g | RAP Špeciál | |
540 g | voda |
Dozdobenie:
30 g | Decor cukor/Mont Blanc |
Technologický postup
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a opatrne vmiešame vaječné žĺtka s preosiatym kakaovým práškom a sódou bicarbonou. Pripravenú zmes rozotrieme do 3 plechov o rozmere 30x40cm.
Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.
Rap špeciál vyšľaháme s vodou na napenený krém.
Takto pripravenou náplňou striedavo natierame odpečené pláty. Zaťažíme a necháme odležať najlepšie do druhého dňa.
Povrch výrobkov posypeme Decor cukrom.
Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.