Receptúry Receptúry

Čokoládové srdiečka s pistáciami

Veľmi pekne vyzerajúce čokoládové srdiečka plnené nadýchaným krémom z Dip Neutral vždy krásne doplnia kolekciu lineckého pečiva alebo potešia samostatne ako zákusok ku káve/čaju v každej cukrárni a kaviarni. Ich jedinečnosť spočíva nielen v chuti. ale zároveň vo vrstvenom vzhľade z viacerých lineckých krehkých koláčikov, ktorý je teraz v trende.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 360 g MAMAS PIE
40 g Arabesque Noir 58 % - roztopená
140 g Zeelandia margarín krémový
10 g čierne kakao
5 g voda
Náplň 1: 130 g NATIVA Apricot (marhuľová náplň bez pridaného cukru)
Náplň 2: 180 g Dip Neutral
Dozdobenie: 30 g Dip Neutral
20 g drvené pistácie

Technologický postup

Všetky suroviny na cesto miešame v mixéri lopatkou, kým sa nám cesto nespojí. Vyvaľkáme ho na hrúbku lineckých koláčikov a vykrajujeme srdiečka. 1/4 srdiečok má mať vykrojené aj vnútro, pretože to bude vrchná časť koláčika.
Pečieme ich pri teplote 160 °C približne 10 minút.

Po vychladení si každé srdiečko natrieme tenkou vrstvou marhuľového džemu bez pridaného cukru. Dip Neutral izbovej teploty šľaháme v mixéri pri najvyšších otáčkach na jemný nadýchaný krém. Plníme ním natreté srdiečka tak, že spojíme až 3 ks srdiečok, pomedzi ne krém s džemom a vrchný posledný diel má byť srdiečko s vykrojeným vnútrom.

Tie srdiečka, ktoré majú byť na vrchu, si namočíme na polovicu do zohriateho Dipu Neutral. Jednoducho Dip Neutral zohrejeme v mikrovlnke a bude sa správať tentokrát ako poleva. Ešte na nezatuhnutú polevu posypeme drvené pistácie.

Dodatočné informácie

pre 12 ks á 60 g.

Čokoládové srdiečka s pistáciami