Receptúry Receptúry

Slávnostná torta

Jedinečná svojim tvarom ako aj dozdobením, s chutnou trvanlivou náplňou Dip Neutral - to je skvelá Slávnostná torta. Dip Neutral je použitý aj na dozdobenie torty. Prekvapí Vás chutný základ korpusu z Melisa zmesi v kombinácii s pravou belgickou čokoládou od Zeelandie Arabesque Noir 58%.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 750 g Melisa zmes
570 g Tekutá vaječná melanž
75 g voda
150 g Arabesque Noir 58%
Náplň 1: 250 g Dip Neutral
625 g Ken Lactea 35% nesladená/Rosette
Povrch torty: 30 g Arabesque Noir 58%
40 g Ken Lactea 35% nesladená
Dozdobenie: 25 g Dip Neutral
65 g Rosette

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus (okrem čokolády) si vyšľaháme v mixéri 10 minút pri najvyšších otáčkach.

Roztopíme si Arabesque Noir 58% a primiešame ju ku koncu šľahania. Zmes nadávkujeme do okrúhlej tortovej formy s priemerom 24 cm.

Pečieme pri teplote 170 °C približne 45-50 minút. Po vychladení korpus prekrojíme na 4x (5 ks plátov) a plníme s (Enchanted) krémom. Krém na náplň šľaháme spolu s krémom na povrch: Ken Lactea alebo Rosettu si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie, do ktorej prilievame v mikrovlnke roztopený Dip Neutral. Došľaháme do požadovanej konzistencie. Časť krému ponecháme na povrch torty. Tortu necháme zamraziť. Ešte na zamrznutej torte odrežeme zo spodku zhruba 1/5 korpusu a tortu postavíme na odkrojenú časť.

Zvyšným krémom potrieme dookola tortu, kde ešte krém nebol. Necháme opäť stuhnúť. Arabesque Noir 58% roztopíme v mikrovlnke s Ken Lactea a miešame, kým sa nám hmota nespojí. Nalievame ju do silikónovej špirálovej formy, ktorú necháme stuhnúť v mrazničke. Čokoládovú “špirálu” vyberieme z formy a dekorujeme ňou tortu. Prizdobíme aj inými dekoráciami.

Dodatočné informácie

pre 1 tortu á 2300 g.

Slávnostná torta