Receptúry Receptúry

Bábovka Fantázia s kandizovaným ovocím

Jedinečná a šťavnatá bábovka - z našej zmesi Bábovková zmes - Fantázia - nielen na Veľkú noc a Vianoce.

Cesto:

1000 g   Bábovková zmes - Fantázia
450 g   Tek.vaj. melanž/vajcia
200 g   rastlinný olej
250 g   voda
  kandizované ovocie podľa chuti

Technologický postup

Suroviny okrem oleja šľaháme v kotlíku pri najvyššej rýchlosti po dobu cca 5 minút.

Na konci šľahania cca 1 minútu pred koncom pridáme olej a napríklad čokoládovú dekoráciu alebo zmes kandizovaného ovocia.

Následne dávkujeme do foriem na bábovky, srnčí chrbát alebo foriem v tvare zajaca a barančeka.
Navážka je podľa veľkosti formy.


Pečieme pri 160 - 170 ºC 35 - 45 minút, v závislosti od navážky a typu pece.
Po upečení a vychladnutí polejeme čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom alebo Decor - jemným (nerozpustným posypom na báze hroznového cukru).

Dodatočné informácie

Ideálne napr. pre bábovku á 400 g.

Iné varianty zo základnej receptúry bez kandizovaného ovocia:
1)
Ak chcete bábovky 250 g –– navážka na 1 ks je 288 g –– počet ks z receptúry je 132 ks.
2)
Ak chcete bábovky 400 g –– navážka na 1 ks je 460 g –– počet ks z receptúry je 83 ks.
3)
Ak chcete barančeky 100 g –– navážka na 1 ks je 115 g ––- počet ks zo základnej receptúry je 330 ks.
4) Bábovku môžete taktiež dochutiť makovou, orechovou alebo ovocnou náplňou.

Bábovka Fantázia s kandizovaným ovocím