Receptúry Receptúry

Banánové rezy

Chutné banánové rezy z Cesta Čokoládového, s náplňou Presta ochutenou banánovou ochucovacou pastou Compound Banana a na reze s viditeľnými kúskami bufleriek zo zmesi Bufler Komplet.

Cesto:

600 g   Cesto Čokoládové
400 g   Tek.vaj. melanž/vajcia
260 g   rastlinný olej

Cesto 2:

250 g   Bufler Komplet (na piškótky)
110 g   voda

Náplň 1:

350 g   Cream Vanilla (Pudingová náplň vanilková)
50 g   Compound Banana - ochucovacia pasta
120 g   Zela Delikates/maslo

Náplň 2:

300 g   voda
50 g   cukor kryštál
50 g   Compound Banana

Náplň 3:

200 g   Marhuľový džem

Poleva:

250 g   Zela cukrárska poleva tmavá
50 g   Zela cukrárska poleva biela

Technologický postup

Všetky suroviny na pláty miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min. Vymiešané cesto rozdelíme na 2 časti a rozotrieme do plechu vystlaného pečným papierom o rozmere 60x20 cm (30x40cm).

Pečieme pri 170-180°cca 10-15 min. v závislosti od typu pece a navážky.

Necháme vychladiť. Bufler Komplet šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 8 min. Po vyšľahaní pomocou drezírovacieho vrecka striekame na plechy s pečným papierom menšie piškóty.

Zela Delikates vyšľaháme s pudingovou náplňou na hladký krém a ochutíme Compoud Banana.

Na rozvar zvaríme vodu s cukrom a ochutíme banánovým Compoudom.

Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme čokoládový plát, natrieme tenkou vrstvou džemu a polovicou krému. Do vychladeného rozvaru máčame piškóty a ukladáme ich tak aby takmer stáli.Takto pokryjeme celú plochu zákusku. Priložíme druhým plátom ktorý sme taktiež natreli marhuľovým džemom a druhou polovicou krému.

Zaťažíme a necháme odležať.

Po odležaní polejeme povrch výrobku čokoládovou polevou.

Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.

Banánové rezy