Banánové rezy
Banánové rezy
Chutné banánové rezy z Cesta Čokoládového, s náplňou Presta ochutenou banánovou ochucovacou pastou Compound Banana a na reze s viditeľnými kúskami bufleriek zo zmesi Bufler Komplet.
Cesto:
600 g | Cesto Čokoládové | |
400 g | Tek.vaj. melanž/vajcia | |
260 g | rastlinný olej |
Cesto 2:
250 g | Bufler Komplet (na piškótky) | |
110 g | voda |
Náplň 1:
350 g | Cream Vanilla (Pudingová náplň vanilková) | |
50 g | Compound Banana - ochucovacia pasta | |
120 g | Zela Delikates/maslo |
Náplň 2:
300 g | voda | |
50 g | cukor kryštál | |
50 g | Compound Banana |
Náplň 3:
200 g | Marhuľový džem |
Poleva:
250 g | Zela cukrárska poleva tmavá | |
50 g | Zela cukrárska poleva biela |
Technologický postup
Všetky suroviny na pláty miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min. Vymiešané cesto rozdelíme na 2 časti a rozotrieme do plechu vystlaného pečným papierom o rozmere 60x20 cm (30x40cm).
Pečieme pri 170-180°cca 10-15 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Necháme vychladiť. Bufler Komplet šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 8 min. Po vyšľahaní pomocou drezírovacieho vrecka striekame na plechy s pečným papierom menšie piškóty.
Zela Delikates vyšľaháme s pudingovou náplňou na hladký krém a ochutíme Compoud Banana.
Na rozvar zvaríme vodu s cukrom a ochutíme banánovým Compoudom.
Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme čokoládový plát, natrieme tenkou vrstvou džemu a polovicou krému. Do vychladeného rozvaru máčame piškóty a ukladáme ich tak aby takmer stáli.Takto pokryjeme celú plochu zákusku. Priložíme druhým plátom ktorý sme taktiež natreli marhuľovým džemom a druhou polovicou krému.
Zaťažíme a necháme odležať.
Po odležaní polejeme povrch výrobku čokoládovou polevou.
Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.