Baranček s Bábovkovou zmesou Fantázia
Baranček s Bábovkovou zmesou Fantázia
Bábovková zmes Fantázia je ideálna zmes práve pre veľkonočné výrobky ako sú bábovky, barančeky, zajačiky, pečenie v srnčom chrbáte - chlebíčky s kandizovaným ovocím alebo čokoládovou dekoráciou/marcipánom a pod. Zmes sa pekne upečie vo formách, je netrúsivá, dobre sa vyberá z foriem po upečení a je chuťovo výborne vyvážená.
Cesto:
370 g | Bábovková zmes Fantázia | |
170 g | Tek.vaj. melanž/vajcia | |
75 g | rastlinný olej | |
90 g | voda | |
Pre barančeka á 650 g. | ||
kandizované ovocie podľa chuti |
Technologický postup
Suroviny okrem oleja šľaháme v kotlíku pri najvyššej rýchlosti po dobu cca 5 minút.
Na konci šľahania cca 1 minútu pred koncom pridáme olej.
Následne dávkujeme do foriem na bábovky, srnčí chrbát alebo foriem v tvare zajaca a barančeka.
Navážka je podľa veľkosti formy.
Pečieme pri 175 - 170 ºC 55 - 60 minút, v závislosti od navážky a typu pece.
Po upečení a vychladnutí polejeme čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom alebo Dekor cukrom (nerozpustným posypom).
Navážky: malá bábovka 400g po upečení 370g.