Receptúry Receptúry

Čokoládovo-malinové kocky s Rimixom

Chutné a efektné čokoládovo-malinové kocky - so základom s obľúbeným Cestom čokoládovým, ryžovo-šľahačkovou náplňou, jemne dochutené s malinovou šľahačkou a dozdobené s inovovanou Paletta Miroir Malina.

Korpus:

500 g   Cesto čokoládové
250 g   Tekutá vaječná melanž/vajcia
250 g   rastlinný olej

Náplň 1:

200 g   Malinový gél

Náplň 2:

500 g   Rimix - ryžová náplň
1000 g   prevarená voda 90 °C
700 g   Ken Presto alebo Ken Lactea

Náplň 3:

170 g   Jung S-A malina - ochutený stabilizátor smotany
170 g   vlažná voda
750 g   Ken Presto alebo Ken Lactea

Dozdobenie:

300 g   Paletta Miroir Malina

Technologický postup

Všetky suroviny na čokoládové cesto spolu miešame pri pomalých otáčkach po dobu 5 minút. Hmotu natrieme na plech o veľkosti 20x60 cm. Pečieme pri 200°C cca 10 - 12 minút.

Ryžová náplň: Rimix zmiešame s prevarenou vodou a necháme aspoň 4 hodiny odstáť (najlepšie cez noc). Potom zmiešame s vyšľahanou šľahačkou.

Malinová náplň: Zeesan/ Jung S-A malina zmiešame s vlažnou vodou. Túto zmes zamiešame do polovyšľahanej sladenej smotany Ken Presto

(alebo pre ešte lepšiu chuť do nesladenej smotany Ken Lactea)

a podľa potreby došľaháme do konzistencie vhodnej na natieranie.

Neprešľahajte - smotana sa po vychladený na zákusku stiahne.

Upečený plát natrieme malinovým gélom, potom pripravenou ryžovou náplňou a necháme vychladiť.

Po vychladení potrieme malinovou šľahačkou a potrieme malinovou Paletta Miroir Palettou.

Čokoládovo-malinové kocky