Čokoládovo-malinové kocky s Rimixom
Čokoládovo-malinové kocky s Rimixom
Chutné a efektné čokoládovo-malinové kocky - so základom s obľúbeným Cestom čokoládovým, ryžovo-šľahačkovou náplňou, jemne dochutené s malinovou šľahačkou a dozdobené s inovovanou Paletta Miroir Malina.
Korpus:
500 g | Cesto čokoládové | |
250 g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
250 g | rastlinný olej |
Náplň 1:
200 g | Malinový gél |
Náplň 2:
500 g | Rimix - ryžová náplň | |
1000 g | prevarená voda 90 °C | |
700 g | Ken Presto alebo Ken Lactea |
Náplň 3:
170 g | Jung S-A malina - ochutený stabilizátor smotany | |
170 g | vlažná voda | |
750 g | Ken Presto alebo Ken Lactea |
Dozdobenie:
300 g | Paletta Miroir Malina |
Technologický postup
Všetky suroviny na čokoládové cesto spolu miešame pri pomalých otáčkach po dobu 5 minút. Hmotu natrieme na plech o veľkosti 20x60 cm. Pečieme pri 200°C cca 10 - 12 minút.
Ryžová náplň: Rimix zmiešame s prevarenou vodou a necháme aspoň 4 hodiny odstáť (najlepšie cez noc). Potom zmiešame s vyšľahanou šľahačkou.
Malinová náplň: Zeesan/ Jung S-A malina zmiešame s vlažnou vodou. Túto zmes zamiešame do polovyšľahanej sladenej smotany Ken Presto
(alebo pre ešte lepšiu chuť do nesladenej smotany Ken Lactea)
a podľa potreby došľaháme do konzistencie vhodnej na natieranie.
Neprešľahajte - smotana sa po vychladený na zákusku stiahne.
Upečený plát natrieme malinovým gélom, potom pripravenou ryžovou náplňou a necháme vychladiť.
Po vychladení potrieme malinovou šľahačkou a potrieme malinovou Paletta Miroir Palettou.