Čokoládovo-višňová torta s marcipánom
Čokoládovo-višňová torta s marcipánom
V jednoduchosti je krása - ak sa použijú kvalitnú suroviny ako naše Cesto čokoládové s kúskami pravého marcipánu MARO marcipán 1:3 a zákazníkmi neskutočne obľúbenou KEN TRUFA - parížska smotana - zákusok je razom výnimočný. Nezabudnite na záver dozdobiť čokoládovými dekoráciami dekoráciami napr. Dekorkami, Perlou a pod. - posuniete tak Váš zákusok ešte o jednu úroveň vyššie.
Hmota:
300 g | Cesto čokoládové | |
150 g | Tek.vaj. melanž/vajcia | |
150 g | rastlinný olej | |
100 g | MARO orig. maripán 1:3 |
Náplň:
500 g | KEN TRUFA | |
150 g | Frutafill višňa |
Dozdobenie:
250 g | Scaldis Dark (tmavý) | |
SMET dekorácie |
Technologický postup
Cesto čokoládové, tekutú vaječnú melanž a rastlinný olej miešame pri pomalšom chode stroja cca 5 min. Pred domiešaním pridáme marcipán nakrájaný na menšie kocky. Pripravenú zmes natrieme do tortového ráfku o priemere 24cm.
Pečieme pri 170°C cca 30-35 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Na upečený vychladený korpus natrieme Frutafill višňa a vyšľahanú Ken Trufa.
Po stuhnutí polejeme tortu rozpusteným Scaldis Dark, dekorujeme podľa fantázie.
1 torta priemer 24 cm á 12 ks.