Veľkonočný baranček z Korent Vanilla
Veľkonočný baranček z Korent Vanilla
Chutné a zaujímavé jemné pečivo v tvare zajačika zo zmesi Korent vanilla potešia nielen na Veľkú noc a nielen detského zákazníka.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
10 % | Korent Vanilla | |
8 % | Zeel. marg. Zeelback | |
12 % | cukor kryštál | |
8 % | čerstvé droždie | |
1,2 % | soľ | |
47 % | voda cca |
Náplň:
45 % | Levanto-lieskovo-oriešková náplň | |
25 % | voda |
Dozdobenie:
5 % | Zeel. marg. Zeelback | |
3 % | Mont Blanc-nerozpustný dekoračný cukor |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 28 – 29 °C. Zrenie cesta: 10 – 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na požadovanú hmotnosť 129g cesta. Jednotlivé kusy rozgúľame do placky o hrúbke cca 5mm. Placku v dvoch tretinách rozkrojíme. Do dvojtretinovej placky vložíme náplň a prehneme. Zo zvyšnej jednej tretiny urobíme hlavu nohy a roh na dozdobenie barančeka. Okraj chrbáta prejdeme radielkom, telo dozdobíme zásekmi s použitím kolieska alebo radielka, oko dohotovíme hrozienkom. Ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme v peci s otvoreným odťahom. Po upečení potrieme rozpusteným margarínom a posypeme nerozpustným cukrom.
Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.
Pečenie:
I. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,
II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 14 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.