Škoricový kvet (poznáte z nášho Facebooku)
Škoricový kvet (poznáte z nášho Facebooku)
Pozrite si video na prípravu tohto chutného a jednoduchého škoricového kvetu na našej Facebook stránke: https://www.facebook.com/ZeelandiaSK/ Prekvapivo jednoduchá príprava Škoricového kvetu zapletaním naplneného cesta do formičiek alebo bábovkových formičiek - pričom výsledný výrobok je textúrou jemný, veľmi chutný vďaka použitej škoricovej náplni, primerane sladký a pekný na povrchu vďaka posypu Mont Blanc.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
10 % | Korent Vanilla | |
8 % | Zeel. marg. Zeelback | |
12 % | cukor kryštál | |
8 % | čerstvé droždie | |
1,2 % | soľ | |
47 % | voda cca |
Náplň:
30 % | Náplň KAKAOVÁ-zmes | |
6 % | voda | |
12 % | Zeel. marg. Zeelback |
Dozdobenie:
5 % | Tek.vaj.melanž/vajcia |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 28 – 29 °C. Zrenie cesta: 10 – 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť. Po vyzretí rozváľame na pláty o rozmere cesta 30-35cm. Hrúbka cesta 0,8cm ručne dovaľkáme a natrieme margarínom a škoricovou náplňou a prehneme na polovicu, takto opakujeme so skladaním cca 3-4 krát. Vykrojíme pásy široké 4-5cm. S pásov zaviažeme dvojitý uzol a vložíme do malých bábovkových foriem. Dáme nakysnúť a pečieme v peci s otvoreným odťahom. Po pečení natrieme rozpusteným margarínom a posypeme nerozpustným cukrom.
Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.
Pečenie:
I. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,
II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 12 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.