Receptúry Receptúry

Škoricový kvet (poznáte z nášho Facebooku)

Pozrite si video na prípravu tohto chutného a jednoduchého škoricového kvetu na našej Facebook stránke: https://www.facebook.com/ZeelandiaSK/ Prekvapivo jednoduchá príprava Škoricového kvetu zapletaním naplneného cesta do formičiek alebo bábovkových formičiek - pričom výsledný výrobok je textúrou jemný, veľmi chutný vďaka použitej škoricovej náplni, primerane sladký a pekný na povrchu vďaka posypu Mont Blanc.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
10 %   Korent Vanilla
8 %   Zeel. marg. Zeelback
12 %   cukor kryštál
8 %   čerstvé droždie
1,2 %   soľ
47 %   voda cca

Náplň:

30 %   Náplň KAKAOVÁ-zmes
6 %   voda
12 %   Zeel. marg. Zeelback

Dozdobenie:

5 %   Tek.vaj.melanž/vajcia

Technologický postup

 

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta: 28 – 29 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy a necháme vyzrieť. Po vyzretí rozváľame na pláty o rozmere cesta 30-35cm. Hrúbka cesta 0,8cm ručne dovaľkáme a natrieme margarínom a škoricovou náplňou a prehneme na polovicu, takto opakujeme so skladaním cca 3-4 krát. Vykrojíme pásy široké 4-5cm. S pásov zaviažeme dvojitý uzol a vložíme do malých bábovkových foriem. Dáme nakysnúť a pečieme v peci s otvoreným odťahom. Po pečení natrieme rozpusteným margarínom a posypeme nerozpustným cukrom.

Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

Pečenie:

I. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 12 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

 

 

Škoricový kvet (poznáte z nášho Facebooku)