Linecké koláčiky v tvare sliepočiek
Linecké koláčiky v tvare sliepočiek
Chutne naplnené krehké cesto z Mamas pie - ideálne pre Veľkú noc.
Hmota 1:
180 g | Mamas Pie | |
10 g | kakaový prášok | |
25 g | voda | |
70 g | Zela Delikates/Zeel. marg. krémový |
Hmota 2:
180 g | Mamas Pie | |
15 g | voda | |
70 g | Zela Delikates/Zeel. marg. krémový |
Náplň:
62 g | Bolero Instant | |
75 g | Zela Delikates/Zeel. marg. krémový | |
20 g | voda |
Dozdobenie:
40 g | Zela cukr. poleva tmavá | |
60 g | Zela cukr. poleva biela | |
10 g | rastlinný olej |
Technologický postup
Suroviny na korpus č.1 si zmiešame v jednej miske a suroviny na korpus č.2 si zmiešame v druhej miske. Cestá rozvaľkáme a z každého vykrojíme sliepočky. Pečieme spolu pri teplote 160°C približne 12 minút.
Margarín krémový vyšľaháme do penista. Primiešame Bolero instant zmiešané s vodou a šľaháme ďalej. Touto kakaovou náplňou plníme pomocou drezírovacieho vrecka linecké koláčiky.
Roztopíme si Zela cukr. polevu bielu zriedenú s olejom a Zelu cukr. polevu tmavú s olejom a ozdobíme ňou sliepočkám krídla.
Dodatočné informácie
pre 13 ks á cca 42 g.