Receptúry Receptúry

Linecké koláčiky v tvare sliepočiek

Chutne naplnené krehké cesto z Mamas pie - ideálne pre Veľkú noc.

Hmota 1:

180 g   Mamas Pie
10 g   kakaový prášok
25 g   voda
70 g   Zela Delikates/Zeel. marg. krémový

Hmota 2:

180 g   Mamas Pie
15 g   voda
70 g   Zela Delikates/Zeel. marg. krémový

Náplň:

62 g   Bolero Instant
75 g   Zela Delikates/Zeel. marg. krémový
20 g   voda

Dozdobenie:

40 g   Zela cukr. poleva tmavá
60 g   Zela cukr. poleva biela
10 g   rastlinný olej

Technologický postup

Suroviny na korpus č.1 si zmiešame v jednej miske a suroviny na korpus č.2 si zmiešame v druhej miske. Cestá rozvaľkáme a z každého vykrojíme sliepočky. Pečieme spolu pri teplote 160°C približne 12 minút.

Margarín krémový vyšľaháme do penista. Primiešame Bolero instant zmiešané s vodou a šľaháme ďalej. Touto kakaovou náplňou plníme pomocou drezírovacieho vrecka linecké koláčiky.

Roztopíme si Zela cukr. polevu bielu zriedenú s olejom a Zelu cukr. polevu tmavú s olejom a ozdobíme ňou sliepočkám krídla.

Dodatočné informácie

pre 13 ks á cca 42 g.

Linecké koláčiky v tvare sliepočiek