Slimáky s pizza náplňou
Slimáky s pizza náplňou
Aj z pečivovej zmesi si viete ľahko pripraviť chutné slané snacky napr. v podobe slimáčika plneného slanou náplňou. Jemne korenená chuť zmesi Jogogold v spojení s jedinečnou variantou slanej náplne Mexico Vašich zákazníkov určite osloví. Slimáky sú veľmi pekné na vzhľad po upečení a jemne dozdobené sezamom.
Cesto:
50 % | Pšeničná múka T 512 | |
50 % | JOGOGOLD | |
4 % | čerstvé droždie | |
2 % | Bravčová masť škvarená | |
0,5 % | Kryštálový cukor | |
48 % | voda cca |
Náplň:
70 % | Náplň Mexico | |
20 % | Strúhaný Eidam 30% |
Dekorácia:
5 % | Tekutá vaječná melanž | |
7 % | sezamové semienko |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 - 29°C. Zrenie cesta 05 - 10 minút.
Cesto po zamiesení necháme krátko vyzrieť, rozváľame na finálny plát o hrúbke 3,5mm, natrieme plát náplňou, posypeme strúhaným syrom a zvinieme. Závin krájame na kolieska-slimáky a ukladáme na plechy. Dáme nakysnúť a po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a posypeme sezamovým semienkom.
Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 6 minút,
III. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka cesta: 85 g + 50 g náplň + 7 g dekorácia
Váha po upečení 120 g.