Veľkonočný koláčik s Jung Basis Ruhr biely
Veľkonočný koláčik s Jung Basis Ruhr biely
Druhá verzia obľúbeného koláčika - biely s obľúbenou zmesou Jung Basis Ruhr a kandizovaným ovocím/hrozienkami. Výrobok je jednoduchý na spracovanie a pritom veľmi efektný na reze a výborný na chuť. Je trvanlivejšieho charakteru a stačí ho pekne dozdobiť s tmavou alebo bielou polevou. Ideálny na dlhšie sviatky ako je aj Veľká noc.
Hmota:
750 g | Jung Basis Ruhr | |
420 g | tek.vaj. melanž/vajcia | |
350 g | repkový olej | |
50 g | kakaový prášok | |
150 g | kandizované ovocie | |
100 g | hrozienka | |
100 g | sekané orechy |
Dozdobenie polevou:
500 g | Zela cukrárska poleva biela | |
50 g | Zela cukrárska poleva tmavá |
Technologický postup
|
||||||
Všetky suroviny miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min.
Vymiešané cesto dávkujeme do plechu o rozmere 60x20cm (alebo 30x40 cm) vystlaného pečným papierom.
Pečieme pri 170°C cca 35-40 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Po upečení a vychladení krájame na 8 kusov (pri plechu 60x20 cm) alebo ľubovoľne pri plechu 30x40 cm.
Jednotlivé kusy polejeme bielou čokoládovou polevou a prestriekame tmavou polevou.
Výrobok je vhodný pre rodinné balenia.