Jemné pečivo - Lupačka, uzol... bez éčok (s NON-E Premiumback)
Jemné pečivo - Lupačka, uzol... bez éčok (s NON-E Premiumback)
Vyrobiť jemné pečivo bez obsahu éčok s vynikajúcou chuťou, jemnosťou a dobrým objemom už nie je problém. So Zeelandia bezéčkovým NON-E Premiumback to je hračka. Nízke dávkovanie 1 % na množstvo pridanej múky a správny pomer tuku a cukru do receptúry a Vaše lúpačky, uzly alebo briošky budú jedna radosť.
Cesto:
100 % | Pšeničná múka T 512 | |
1 % | NON-E Premiumback | |
7 % | čerstvé droždie | |
8 % | Zeelandia margarín pekársky NON-E | |
14 % | Kryštálový cukor | |
1,2 % | soľ | |
42 % | voda cca |
Dekorácia:
0,55 % | Ovex Powder Ölz | |
4,45 % | voda |
Technologický postup
Miesenie cesta: 4 min. pomaly, 6 min. rýchlo
Teplota cesta: 28-29°C. Zrenie cesta: 10-15 min.
Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime do presov v požadovanej hmotnosti a necháme vyzrieť.
Vyzreté cesto rozdelíme na deličke cesta a klonky formujeme do tvaru rožkov.
Tvarujeme výrobky podľa požiadavky a ukladáme na plechy. Výrobky na plechoch dáme do kysiarne nakysnúť.
Po nakysnutí potrieme mašľovacím prípravkom ktorý sme si vopred pripravili a pečieme v pripravenej peci.
Pečieme bez zaparenia s otvoreným odťahom.
Čas kysnutia: 70-90 min.
Parametre kysiarne: teplota 30°C, rel.vlhkosť 75%
Pečenie:
I. 210°C bez pary, otvorený odťah, 2 min.
II. 190°C bez pary, otvorený odťah, 10 min.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks je napr. 90 g + 3 g dekorácia. Váha po upečení je v danom prípade á 80 g.