Jemné pečivo s Lactorex originál
Jemné pečivo s Lactorex originál
Jemné pečivo z Lactorex originál je v Zeelandii už tradícia - tento prípravok viete použiť na mnohé variácie výrobkov vo Vašej pekárni, pričom jemné pečivo je chutné, s jemnou štruktúrou striedky, s pekným objemom a pritom s použitím len 2 % dávkovania Lactorex originál na množstvo pridanej múky. Odporúčané množstvo tuku - Zeelandia margarín Zeelback do cesta je 10 % a cukru 14% - vtedy získate chutné, dlho čerstvé pečivo. S cestom sa dobre pracuje ako manuálne, tak strojovo, má výbornú toleranciu počas kysnutia a pečenia a dá sa z neho tvarovať jednoduché aj komplikované tvary pečiva, je ideálne na plnenie.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
2 % | Lactorex originál | |
6 % | droždie čerstvé | |
1,4 % | soľ | |
5 % | Tek. vaječná melanž/vajcia | |
14 % | cukor kryštál | |
10 % | Zeel. margarín Zeelback | |
44 % | voda cca |
Dozdobenie:
5 % | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
4 % | mak modrý |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta je 26 - 28°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime na presy o požadovanej hmotnosti.
Cestové kusy následne tvarujeme na rožkovom stroji, prípadne upravíme tvary podľa požiadavky,
ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,
II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,
III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
navážka napr. 91 g + 5 g dozdobenie - po upečení á 80 g.