Receptúry Receptúry

Jemné pečivo s Lactorex originál

Jemné pečivo z Lactorex originál je v Zeelandii už tradícia - tento prípravok viete použiť na mnohé variácie výrobkov vo Vašej pekárni, pričom jemné pečivo je chutné, s jemnou štruktúrou striedky, s pekným objemom a pritom s použitím len 2 % dávkovania Lactorex originál na množstvo pridanej múky. Odporúčané množstvo tuku - Zeelandia margarín Zeelback do cesta je 10 % a cukru 14% - vtedy získate chutné, dlho čerstvé pečivo. S cestom sa dobre pracuje ako manuálne, tak strojovo, má výbornú toleranciu počas kysnutia a pečenia a dá sa z neho tvarovať jednoduché aj komplikované tvary pečiva, je ideálne na plnenie.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
2 %   Lactorex originál
6 %   droždie čerstvé
1,4 %   soľ
5 %   Tek. vaječná melanž/vajcia
14 %   cukor kryštál
10 %   Zeel. margarín Zeelback
44 %   voda cca

Dozdobenie:

5 %   Tekutá vaječná melanž/vajcia
4 %   mak modrý

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta je 26 - 28°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime na presy o požadovanej hmotnosti.

Cestové kusy následne tvarujeme na rožkovom stroji, prípadne upravíme tvary podľa požiadavky,

ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.

Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,

II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,

III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

navážka napr. 91 g + 5 g dozdobenie - po upečení á 80 g.

Jemné pečivo s Lactorex originál