Receptúry Receptúry

Maslový mazanec so sušeným ovocím/hrozienkami

Klasický a predsa výnimočný mazanec vďaka svojmu zloženiu - za použitia Butter Backcreme - s maslovou chuťou a vysokým podielom prepusteného masla v zložení a napr. hrozienok/mandlí/sušených sliviek, kandizovaného ovocia. Vydrží po celú dobu Vianoc/Veľkej noci čerstvý - ak ho teda nestihnete zjesť na posedenie už pri raňajkách.

Cesto

100 %   pšeničná múka T 512
20 %   Butter Backcreme - maslový
5 %   Zeel.margarín Zeelback
8 %   cukor kryštál
1,5 %   soľ
7 %   čerstvé droždie
30 %   hrozienka, kandizované ovocie
51 %   voda cca

Dozdobenie:

5 %   Tekutá vaječná melanž/vajcia

Technologický postup

Miešanie: 45minút pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta: 25 – 27 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

Cesto pripravíme na záraz, kandizované pridáme 2 minúty pred koncom miesenia.

Cesto po zamiesení necháme vyzrieť, potom rozvážime na požadovanú hmotnosť výrobkov.

Uložíme na plechy, dáme nakysnúť, po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme.

Kysnutie: 50 – 60 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

Pečenie:

I. 190 °C, bez pary zatvorený odťah, 30-35 minút,

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

Navážka napr. 337 + 8 g dozdobenie - po upečení á 300 g.

Maslový mazanec so sušeným ovocím/hrozienkami