Maslový pletenec
Maslový pletenec
2046 Butter backcreme dodá Vašim výrobkom nielen jemnosť striedky, čerstvosť a mäkkosť, ale aj úžasnú maslovú chuť a vôňu, ktorej neodolá žiadny spotrebiteľ. Pre jemné pečivo z kysnutého cesta. Dávkovanie: 20 % na múku.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
20 % | Butter Backcreme - maslový | |
14 % | cukor kryštál | |
8 % | droždie čerstvé | |
1,5 % | soľ | |
3 % | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
3 % | Zeel. margarín Zeelback | |
53 % | voda cca |
Dozdobenie:
5 % | Tekutá vaječná melanž/vajcia |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta: 25 – 27 °C. Zrenie cesta: 10 – 15 minút.
Navážka na 1 ks je 480 g. Cestový kus tvarujeme nasledovne: Položením do kríža po tri a tri pramienky z rožkového stroja zapletieme ako zo štyroch. Upravíme do okrúhleho tvaru. Ukladáme na plechy a dáme nakysnúť. Pred pečením potrieme vaječnou melanžou.
Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.
Pečenie:
I. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 15 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.
Pozrite si video na linku
https://www.youtube.com/watch?v=0rhurrZs2Hc
pod názvom mazanec pletený.
Dodatočné informácie
navážka napr. 469 g + 11 g dozdobenie - po upečení á 400 g.