Mrkvová roláda
Mrkvová roláda
Netradičná kombinácia mrkvového piškótového korpusu s výbornou banánovou (Zeesanovou) náplňou - roláda je veľmi jemná a zároveň výbornej chuti - ideálne pre jarné obdobie a Veľkú noc.
Korpus:
300 g | Piškóta 100 svetlá | |
180 g | Tek.vaj. melanž/vajcia | |
60 g | voda | |
100 g | nastrúhaná mrkva |
Náplň:
250 g | KEN PRESTO | |
50 g | Zeesan BANÁN | |
60 g | vlažná voda |
Dozdobenie:
350 g | Zela biely fondant |
Technologický postup
Všetky suroviny okrem mrkvy šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 8 min.Zľahka vmiešame nastrúhanú odšťavenú mrkvu. Vyšľahané cesto rozotrieme na plech s pečným papierom o rozmere 35x52cm.
Pečieme pri cca 190-200°C cca 8-10 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Šľahačku vyšľaháme a pripravíme so Zeesanom podľa návodu na obale. Upečený plát natrieme pripravenou šľahačkou (časť odložíme na potretie rolády) a opatrne zvinieme do rolády.
Po stuhnutí potrieme zvyšnou šľahačkou a polejeme rozohriatym fondánom.
Dekorujeme podľa fantázie. Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.