MRKVOVÁ TORTA s jogurtom
MRKVOVÁ TORTA s jogurtom
Zdravá verzia mrkvovej torty z Jung Basis Rühr v spojení so Zeesanom Jogurt alebo iným druhom Zeesanu - ako je napr. Zeesan Tvaroh a pod.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | |||
1011 | 250 | g | Jung Basis Rühr |
522/511 | 135 | g | Tek.vaj. melanž/vajcia |
516/502 | 100 | g | rastlinný olej |
100 | g | mrkva strúhaná | |
Náplň: | |||
633 | 300 | g | KEN LACTEA 35 % nesladená |
200144 | 75 | g | Zeesan Jogurt |
75 | g | voda | |
Dekorácia: | |||
1012 | 70 | g | Roll Decor Icing - fondán. poťahovka |
3003 | 50 | g | Hobliny dekorácia SMET |
Technologický postup
Nastrúhanú mrkvu pred použitím dobre vyžmýkame – odšťavíme.
(150 g strúhanej mrkvy je potom cca 100 g potrebných do receptúry).
Všetky suroviny vymiešame na homogénne cesto a dávkujeme do formy 23cm.
Pečieme pri 160°C cca 35 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Na vychladnutý korpus rozotrieme pripravenú náplň z Ken Lactea a
Zeesanu- šľahačku vyšľaháme do polotuhej konzistencie a vmiešame
Zeesan pripravený s vodou podľa dodanej receptúry.
Dozdobíme bielymi čokoládovými hoblinkami a podľa fantázie
napr. mrkvičkami z modelovacej hmoty.
Dodatočné informácie
1 zákusok á 90 g.