Smotanové kopuly jogurtové
Smotanové kopuly jogurtové
Zaujímavé smotanové kopuly na obohatenie sortimentu každej cukrárne - jogurtové, malinové, čokoládové - napr. so žltou Palettou na povrchu ideálne pre jarné obdobie a Veľkú Noc.
Cesto:
125 g | Piškóta 100 tmavá | |
75 g | Tek.vaj. melanž/vajcia | |
25 g | voda |
Náplň 1:
300 g | KEN PRESTO - sladená | |
65 g | Zeesan Jogurt | |
125 g | voda vlažná |
Náplň 2:
160 g | Frutafill marhuľa | |
2 g | agar | |
10 g | cukor kryštál | |
140 g | voda |
Dozdobenie:
200 g | Paletta Spray Neutral | |
žlté potr. farbivo |
Technologický postup
Všetky suroviny na piškótu šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 8 min. Vyšľahanú piškótu rozotrieme na plech vystlaný pečeným papierom a upečieme tenkú piškótu. Šľahačku vyšľaháme do polotuhej konzistencie a pridáme Zeesan pripravený podľa návodu na obale. Vodu,agar a cukor uvaríme a po jemnom ochladení pridáme Frutafill marhuľa.Hotovou zmesou naplníme formičky na polgule vystriekané Carlex Spray a necháme stuhnúť. Kompletizácia výrobku: Do silikónovej formy vystriekanej Carlex Spray a vysypanej práškovým cukrom nadávkujeme ochutenú šľahačku, pridáme ovocnú želé polguľu a priložíme piškótovým kolieskom. Necháme dôkladne zmraziť. Po zmrazení polejeme rozohriatou Palettou Spray Neutral- prifarbíme na žlto. TIP: Hotovú kopulu môžeme uložiť na koliesko z lineckého cesta. Dekorujeme podľa fantázie.
Dodatočné informácie
Z receptúry pripravíte 10 kopúl á 100 g.