Receptúry Receptúry

Smotanové kopuly jogurtové

Zaujímavé smotanové kopuly na obohatenie sortimentu každej cukrárne - jogurtové, malinové, čokoládové - napr. so žltou Palettou na povrchu ideálne pre jarné obdobie a Veľkú Noc.

Cesto:

125 g   Piškóta 100 tmavá
75 g   Tek.vaj. melanž/vajcia
25 g   voda

Náplň 1:

300 g   KEN PRESTO - sladená
65 g   Zeesan Jogurt
125 g   voda vlažná

Náplň 2:

160 g   Frutafill marhuľa
2 g   agar
10 g   cukor kryštál
140 g   voda

Dozdobenie:

200 g   Paletta Spray Neutral
  žlté potr. farbivo

Technologický postup

Všetky suroviny na piškótu šľaháme pri najvyššom výkone stroja cca 8 min. Vyšľahanú piškótu rozotrieme na plech vystlaný pečeným papierom a upečieme tenkú piškótu. Šľahačku vyšľaháme do polotuhej konzistencie a pridáme Zeesan pripravený podľa návodu na obale. Vodu,agar a cukor uvaríme a po jemnom ochladení pridáme Frutafill marhuľa.Hotovou zmesou naplníme formičky na polgule vystriekané Carlex Spray a necháme stuhnúť. Kompletizácia výrobku: Do silikónovej formy vystriekanej Carlex Spray a vysypanej práškovým cukrom nadávkujeme ochutenú šľahačku, pridáme ovocnú želé polguľu a priložíme piškótovým kolieskom. Necháme dôkladne zmraziť. Po zmrazení polejeme rozohriatou Palettou Spray Neutral- prifarbíme na žlto. TIP: Hotovú kopulu môžeme uložiť na koliesko z lineckého cesta. Dekorujeme podľa fantázie.

Dodatočné informácie

Z receptúry pripravíte 10 kopúl á 100 g.

Smotanové kopuly jogurtové