Receptúry Receptúry

Špaldovo-karamelové rezy

Výborná kombinácia špaldového cesta s orechmi, karamelovou náplňou a bielkovým korpusom pre trvanlivejšie zákusky napr. na svadbu, oslavy a pod.

Cesto 1:

600 g   Cesto špaldové s orechmi
360 g   Tek.vaj. melanž/vajcia
300 g   rastlinný olej

Cesto 2:

125 g   BIANCA - bielka sušené sladené
125 g   cukor kryštál
125 g   voda

Náplň:

500 g   MIFI karamelová
250 g   Zela Delikates/maslo

Poleva:

300 g   Satina Toffee
50 g   rastlinný olej
20 g   Satina Tmavá - na prestriekanie

Technologický postup

Špaldové cesto vymiešame s vaječnou melanžou a olejom lopatkou pri pomalom chode stroja cca 5 min.
Vymiešané cesto rozdelíme na 2 plechy 60x20 cm vystlané pečným papierom.
Pečieme pri 165°C cca 20 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Biancu, vodu a cukor šľaháme cca 8 min. metlou pri najvyššej rýchlosti stroja.
Vyšľahanú hmotu rozotrieme do plechu 60x20cm vystlaného pečným papierom.
Pečieme pri 150°C cca 30 min. v závislosti od typu pece.
Správne upečený plát má na vrchu a spodku jemnú kôrku, stred je penový.
Krém pripravíme vyšľahaním Mifi karamelovej so Zela Delikates na hladký krém.
Kompletizácia zákusku:
Na spodok plechu uložíme špaldový plát, natrieme 1/2 krému,
priložíme bielkový plát, natrieme druhú 1/2 krému a priložíme
špaldovým plátom.
Necháme stuhnúť a polejeme Satinou Toffee pripravenou s olejom.
Dozdobíme Satinou Tmavou alebo Zela cukrárskou polevou tmavou.
Krájame na rezy podľa potreby.

Špaldovo-karamelové rezy