Špaldovo-karamelové rezy
Špaldovo-karamelové rezy
Výborná kombinácia špaldového cesta s orechmi, karamelovou náplňou a bielkovým korpusom pre trvanlivejšie zákusky napr. na svadbu, oslavy a pod.
Cesto 1:
600 g | Cesto špaldové s orechmi | |
360 g | Tek.vaj. melanž/vajcia | |
300 g | rastlinný olej |
Cesto 2:
125 g | BIANCA - bielka sušené sladené | |
125 g | cukor kryštál | |
125 g | voda |
Náplň:
500 g | MIFI karamelová | |
250 g | Zela Delikates/maslo |
Poleva:
300 g | Satina Toffee | |
50 g | rastlinný olej | |
20 g | Satina Tmavá - na prestriekanie |
Technologický postup
Špaldové cesto vymiešame s vaječnou melanžou a olejom lopatkou pri pomalom chode stroja cca 5 min.
Vymiešané cesto rozdelíme na 2 plechy 60x20 cm vystlané pečným papierom.
Pečieme pri 165°C cca 20 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Biancu, vodu a cukor šľaháme cca 8 min. metlou pri najvyššej rýchlosti stroja.
Vyšľahanú hmotu rozotrieme do plechu 60x20cm vystlaného pečným papierom.
Pečieme pri 150°C cca 30 min. v závislosti od typu pece.
Správne upečený plát má na vrchu a spodku jemnú kôrku, stred je penový.
Krém pripravíme vyšľahaním Mifi karamelovej so Zela Delikates na hladký krém.
Kompletizácia zákusku:
Na spodok plechu uložíme špaldový plát, natrieme 1/2 krému,
priložíme bielkový plát, natrieme druhú 1/2 krému a priložíme
špaldovým plátom.
Necháme stuhnúť a polejeme Satinou Toffee pripravenou s olejom.
Dozdobíme Satinou Tmavou alebo Zela cukrárskou polevou tmavou.
Krájame na rezy podľa potreby.