Receptúry Receptúry

Špaldovo-mrkvové muffiny z Cesta špaldového s orechmi

Zdravšia verzia muffinov s obsahom strúhanej mrkvy a chutného, obľúbeného Cesta špaldového s orechmi. Pekný objem, nadýchaná štruktúra a vyvážená chuť muffinov. Dozdobené s Ken Lactea 35%.

Hmota:

500 g   Cesto špaldové s orechmi
280 g   Tekutá vaječná melanž
200 g   rastlinný olej
220 g   strúhaná mrkva

Dozdobenie:

250 g   KEN Lactea 35% nesladená
55 g   Zeesan Neutral
55 g   voda

Dekorácia:

  Scaldis - ozdoby 50 g + Lieskovo-orieškový krokant 20 g

Technologický postup

Suroviny na hmotu miešame za pomoci lopatky po dobu 5 minút pri stredných otáčkach - na konci dobre zapracujeme do cesta nastrúhanú mrkvu.

Dávkujeme do 12 muffin - trays ( väčších) alebo tulip formičiek.

Pečieme pri 170°C cca 40 minút.

Po vychladení dozdobíme: Zeesan Neutral zmiešame s vodou a pridáme do polovyšľahanej nesladenej smotany KEN Lactea 35%. Došľaháme do požadovanej

konzistencie. Dozdobíme s dekoráciami vyrobenými zo Scaldis Dark /alebo SMET dekoráciami z našej ponuky a posypeme chrumkavých lieskovo-orieškovým krokantom.

Dodatočné informácie

Pre 12 ks á 110 g.

Špaldovo-mrkvové muffiny