Receptúry Receptúry

Sviatočná vianočka s hrozienkami

Chutná sviatočná vianočka s hrozienkami (kandizovaným ovocím, sušeným ovocím, sekanými slivkami a pod.) z Backcreme - chuťovo poteší každého spotrebiteľa.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
15 %   BACKCREME
6 %   droždie čerstvé
8 %   Zela delikates
10 %   cukor kryštál
12 %   hrozienka
44 %   voda cca

Dozdobenie:

5 %   Tekutá vaječná melanž/vajcia

Technologický postup

Miesenie cesta: 4 minút pomaly, 5 minút rýchlo

Teplota cesta: 28-29°C. Zrenie cesta: 10-15 minút.

Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime do presov v požadovanej hmotnosti a necháme vyzrieť. Vyzreté cesto rozdelíme na deličke cesta a klonky formujeme do tvaru rožkov. Rožky spletáme do tvaru pletenky z troch prútov a ukladáme na plechy. Výrobky na plechoch dáme do kysiarne nakysnúť.

Po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme v pripravenej peci.

Čas kysnutia: 45-60 min.

Parametre kysiarne: teplota 30°C, rel.vlhkosť 75%

Pečenie:

I. 220°C bez pary, otvorený odťah,  5 minút.

II. 210°C bez pary, otvorený odťah,  5 minút.

III. 200°C bez pary, otvorený odťah, 20 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

navážka napr. 585 g + 15 g dozdobenie - po upečení á 500 g.

Sviatočná vianočka s hrozienkami