Receptúry Receptúry

TURBAN so špenátovou náplňou s brokolicou

PEČIVO v TRENDE DOBY: JOGOGOLD a SLANÉ NÁPLNE Jemne korenené cesto Jogogold v spojení so slanou náplňou Bolognese, Mexico, pizza náplňami z našej ponuky alebo novou Špenátovou náplňou s brokolicou a strúhaným Eidamom/syrom ako kombinácia chutí. Turbany: Pečené v papierových alebo aluminium formičkách. Pekný celkový vzhľad výrobku ako aj zaujímavý vzhľad na reze. Pre ešte krajší vzhľad je povrch potretý vaječnou melanžou a posypaný zákazníkmi obľúbeným sezamom.

Cesto:

50 %   Pšeničná múka T 512
50 %   JOGOGOLD
4 %   čerstvé droždie
2 %   Bravčová masť škvarená
47 %   voda cca
0,5 %   kryštálový cukor

Náplň:

70 %   Špenátová náplň s brokolicou
20 %   Strúhaný Eidam 30%

Dekorácia:

5 %   Tekutá vaječná melanž
7 %   sezamové semienko

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 - 29°C. Zrenie cesta 05 - 10 minút.

Cesto po zamiesení rozvážime na požadovanú hmotnosť bochníkov.
Cestový kus rozváľame do placky, potrieme náplňou, posypeme strúhaným syrom a zvinieme.
Pripravené záviny stočíme a ukladáme do tvorítok.
Dáme nakysnúť a po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a posypeme sezamovým semienkom.

Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,

III. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka cesta 250 g + náplň 150 g + dekorácia: 20 g

Váha po upečení 350 g.

TURBAN so špenátovou náplňou