Receptúry Receptúry

Veľkonočná čokoládová torta

Chutná a pritom tak jednoduchá torta - kvalitný čokoládový korpus s kúskami čokolády Sacherka a trvanlivejší krém v podobe pudingovej náplne. Efektne dodobená k Veľkej Noci.

Hmota:

250 g   Sacherka - zmes
25 g   rastlinný olej
110 g   Tekutá vaječná melanž
40 g   voda

Náplň:

300 g   Zela Delikates
300 g   Presta Choco
200 g   práškový cukor

Dozdobenie:

  ľubovoľné dekorácie, jedlé kvety, čokoládové dekorácie SMET a pod.

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus miešame lopatkou v mixéry 5 minút. Zmes nalejeme do Carlex Spray vystriekanej tortovej obruče s priemerom 19 cm a pečieme pri teplote 180°C približne 35 minút.

Zela Delikates si vyšľaháme s práškovým cukrom do penista a primiešame k tomu Presta Choco a šľaháme ďalej. Týmto krémom naplníme 2x prekrojený vychladený korpus. Necháme si krém aj na okolie torty.

Tortu dozdobujeme podľa vlastných predstáv, môžeme urobiť aj krém, ktorý bude namiesto Presta Choco – napr. Presta Vanilla, a tým potrieť čiastočne okolie torty.

Dodatočné informácie

pre 1 tortu á 1000 g.

Veľkonočná čokoládová torta