Veľkonočná čokoládová torta
Veľkonočná čokoládová torta
Chutná a pritom tak jednoduchá torta - kvalitný čokoládový korpus s kúskami čokolády Sacherka a trvanlivejší krém v podobe pudingovej náplne. Efektne dodobená k Veľkej Noci.
Hmota:
250 g | Sacherka - zmes | |
25 g | rastlinný olej | |
110 g | Tekutá vaječná melanž | |
40 g | voda |
Náplň:
300 g | Zela Delikates | |
300 g | Presta Choco | |
200 g | práškový cukor |
Dozdobenie:
ľubovoľné dekorácie, jedlé kvety, čokoládové dekorácie SMET a pod. |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus miešame lopatkou v mixéry 5 minút. Zmes nalejeme do Carlex Spray vystriekanej tortovej obruče s priemerom 19 cm a pečieme pri teplote 180°C približne 35 minút.
Zela Delikates si vyšľaháme s práškovým cukrom do penista a primiešame k tomu Presta Choco a šľaháme ďalej. Týmto krémom naplníme 2x prekrojený vychladený korpus. Necháme si krém aj na okolie torty.
Tortu dozdobujeme podľa vlastných predstáv, môžeme urobiť aj krém, ktorý bude namiesto Presta Choco – napr. Presta Vanilla, a tým potrieť čiastočne okolie torty.
Dodatočné informácie
pre 1 tortu á 1000 g.