Veľkonočné perníky/kohútiky z Cesta korzenného
Veľkonočné perníky/kohútiky z Cesta korzenného
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
281 | 1000 | g | Cesto korzenné - perníkové |
300 | g | múka hladká špeciál (T512) | |
50 | g | med ( tekutý) | |
313 | 250 | g | Zeelandia margarín ZEELBACK |
200 | g | voda |
Technologický postup
Všetky suroviny spojíme v miešači / alebo na pracovnej doske, dobre prehnetieme a odložíme do chladu v polyetylénovom vrecku odležať na 24 hodín.
Potom na druhý deň spracujeme ( podsypávame jemne múkou ) a vykrajujeme požadované tvary.
Pečieme pri teplote 190 °C len cca 7 minút.
Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť na plechu - perníčky/medovníčky ešte dôjdu.
Zdobíme ľubovoľne bielkovou hmotou alebo hmotou pripravenou zo Zeelandia zmesi Bianca.