Receptúry Receptúry

Veľkonočné perníky/kohútiky z Cesta korzenného

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
281 1000 g Cesto korzenné - perníkové
300 g múka hladká špeciál (T512)
50 g med ( tekutý)
313 250 g Zeelandia margarín ZEELBACK
200 g voda

Technologický postup

Všetky suroviny spojíme v miešači / alebo na pracovnej doske, dobre prehnetieme a odložíme do chladu v polyetylénovom vrecku odležať na 24 hodín.

Potom na druhý deň spracujeme ( podsypávame jemne múkou ) a vykrajujeme požadované tvary.

Pečieme pri teplote 190 °C len cca 7 minút.

Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť na plechu - perníčky/medovníčky ešte dôjdu.

Zdobíme ľubovoľne bielkovou hmotou alebo hmotou pripravenou zo Zeelandia zmesi Bianca.

Veľkonočné perníky/kohútiky z Cesta korzenného