Veľkonočné pipky
Veľkonočné pipky
Máte radi bielkovú hmotu ? Tak nesmie chýbať ani počas Veľkej noci - stačí vedieť postup na čierneho princa a pripraviť si jednoducho obdobu na veľkonočný čas v podobe chutných žltých sliepočiek - pipiek.
Cesto:
1000 g | Bufler Komplet | |
450 g | voda |
Náplň: 1 časť
800 g | BIANCA | |
800 g | cukor kryštál | |
800 g | voda |
Náplň: 2. časť
800 g | cukor kryštál | |
300 g | voda |
Dozdobenie:
1000 g | Zela biely fondant/Ľadová poleva/čokoláda | |
žlté potr. farbivo |
Technologický postup
Buflerky: Hore uvedené suroviny spolu šľaháme pri najvyššej rýchlosti počas 5 minút v kotlíku.
Pripravenú hmotu striekame cez hladkú trubičku na plech potiahnutý papierom na pečenie.
Pečieme pri 200 ° C cca 15 - 20 minút. Buflerky necháme vychladnúť na papieri na pečenie - nesťahujeme ich z papiera.
Vodu, cukor kryštál a Biancu zmiešame a necháme trošku postáť. Potom uvaríme rozvar - z cukru a vody. Do vyšľahanej bielkovej hmoty z Bianci postupne vlievame rozvar a došľaháme.
Na upečené buflerky pomocou hladkej (hrubšej) špičky dávkujeme hotový bielkový krém - necháme zasušiť - kým sa neurobí na povrchu jemná kôrka a následne polejeme v zohriatom fondante zafarbenom na žlto.
TIP: Pred došľahaním bielkového snehu pridáme 1 polievkovú lyžicu octu- sneh bude vďaka tomu pevnejší.
Po zaschnutí dozdobíme oči, ústa a hrebienok sliepočky Pipky pomocou zafarbenej bielkovej hmoty.