Receptúry Receptúry

Veľkonočné pipky

Máte radi bielkovú hmotu ? Tak nesmie chýbať ani počas Veľkej noci - stačí vedieť postup na čierneho princa a pripraviť si jednoducho obdobu na veľkonočný čas v podobe chutných žltých sliepočiek - pipiek.

Cesto:

1000 g   Bufler Komplet
450 g   voda

Náplň: 1 časť

800 g   BIANCA
800 g   cukor kryštál
800 g   voda

Náplň: 2. časť

800 g   cukor kryštál
300 g   voda

Dozdobenie:

1000 g   Zela biely fondant/Ľadová poleva/čokoláda
  žlté potr. farbivo

Technologický postup

Buflerky: Hore uvedené suroviny spolu šľaháme pri najvyššej rýchlosti počas 5 minút v kotlíku.

Pripravenú hmotu striekame cez hladkú trubičku na plech potiahnutý papierom na pečenie.
Pečieme pri 200 ° C cca 15 - 20 minút. Buflerky necháme vychladnúť na papieri na pečenie - nesťahujeme ich z papiera.

Vodu, cukor kryštál a Biancu zmiešame a necháme trošku postáť. Potom uvaríme rozvar - z cukru a vody. Do vyšľahanej bielkovej hmoty z Bianci postupne vlievame rozvar a došľaháme.

Na upečené buflerky pomocou hladkej (hrubšej) špičky dávkujeme hotový bielkový krém - necháme zasušiť - kým sa neurobí na povrchu jemná kôrka a následne polejeme v zohriatom fondante zafarbenom na žlto. 

TIP: Pred došľahaním bielkového snehu pridáme 1 polievkovú lyžicu octu- sneh bude vďaka tomu pevnejší. 

Po zaschnutí dozdobíme oči, ústa a hrebienok sliepočky Pipky pomocou zafarbenej bielkovej hmoty.

 

Veľkonočné pipky